* 3 tk cukor
* + 20 gr friss vagy 1 cs porélesztő
* + 400 ml meleg tej
* + 2 evőkanál liszt elkeverve és felfuttatva 5-10 perc alatt.
* Belekeverni 2 egész tojást,
* 40 gr olvasztott vajat és
* 2 tk sót valamint
* 660 gr szitált lisztet.
1. Alaposan ki kell dagasztani.
2. Folpackkal lefedve a duplájára keleszteni meleg helyen.
3. 10-12 részre osztani, gombócolni, 10 percig pihentetni. Én tettem bele áztatott mazsolát is formázás előtt.
4. Egyesével ujjnyi vastagra sodorni és tetszőlegesen formázni
5. (pl. feltekerni csiga formára vagy csak kis bucikat vagy bukta formákat csinálni ...)
6. A tepsiben lekenni 1 egész tojás és 1 evőkanálnyi olvasztott vaj keverékével és kristálycukorral megszórni.
7. Egymástól kissé távolabb kell tenni őket mert nagyon megnőnek.
8. Ismét kekeszteni kb 20-30 percig a duplájára.
9. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütni szép pirosra.
10. Sütés után rögtön lekentem olvasztott vajjal.
A hozzávalókat összekeverjük,dagasztjuk,majd langyos helyen kelesztjük.Miután megkelt,izlés szerint formázzuk és gőz fölött 20percig pároljuk. Viszonylag nagyobb méretű fazékba te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához az élesztőt a meleg tejben a cukorral megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztává dagasztjuk.Letakarjuk, és meleg helyen kb.1/2 órát kelesztjük. Ezutá...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűAmíg a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, addig a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Ha felfutott, hozzáadhatjuk a margarinos lisztünkhöz. Ezután beledolgozzuk a tojássárgák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk. Az átszitált lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, eldolgozzuk majd végül a vajat is hozzáadjuk. Az elkészült tésztánkat kb 45 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű