80 dkg édes káposzta kockákra vágva, kicsit sózva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
pici oliva olaj
1 egész csirkemell nagyon vékony kis szeletekre vágva, kevés olajon pirosra sütve
fél kígyóuborka zsülienre vágva
2-3 paradicsom kis kockákra vágva
2-3 szelet pirított kenyér kockákra vágva
3-4 dl tartármártás
3-4 evőkanál szárított parmezán
+ néhány szelet pirított kenyér a tálaláshoz
Amíg a csirkemell megsül, mindent összeaprítok.
Először a fokhagymára teszek egy kevés oliva olajat és félreteszem.
Az összeaprított zöldségeket, az olajtól leszűrt fokhagymát és a pirított kenyérkockákat elkeverem a tartárral.
Mélyebb tálkákba adagolom, ráteszek a pirított csirkemellból, amit sütés utan még nagyon vékony kis csíkokra vágtam fel.
A + pirított kenyeret háromszögre vágom, lehellet vékonyan megkenem a maradék fokhagymás olajjal és a csirkemellel koronázott salátára helyezem.
A sütőt előmelegítjük 200 °C hőmérsékletre A sajtot kivesszük a dobozából, a dobozt 1-2 percre vízbe áztatjuk. Visszatesszük bele a kicsomagolt sajtot. A tetejét megszurkáljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKarikára vágjuk a pucolt édesburgonyát és előfőzzük. Minaigrette mártást készítünk az olíva olaj feléből mustárral, borecettel, sóval, borssal és a narancslével. Az előfőzött burgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy narancs levét kifacsarjuk. A másik kettőt meghámozzuk, felszeleteljük. A sajtot is vékonyan felszeleteljük. Egy nagyobb tányérra rakjuk a salátát, elhelyezzük rajta felváltva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. Közben a hagymát is megtisztítjuk, felszeleteljük és az apróra vagdosott füstölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű