menu

Családireceptkönyv.hu

Chimichurri (csimicsurri)szósz


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 csésze olívaolaj
2 evőkanál vörösbor-ecet
1 csésze finomra vágott petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma , apróra vágva vagy aprítva, lehet több is
2 kicsi piros chili vagy finoman aprítva (kb. 1 evőkanál finoman apróra vágott chili)
3/4 teáskanál szárított oregánó
1 szint teáskanál durva só
bors , ízlés szerint (kb. 1/2 teáskanál)

Elkészítés:


Keverjük össze az összes összetevőt egy tálban.
Hagyjuk 5-10 percig állni, hogy az összes aroma felszabaduljon az olajba, mielőtt felhasználnánk.
Ideális esetben hagyjuk 2 óránál tovább állni, ha az időnk megengedi.
A Chimichurri készíthető a szükségesnél korábban, és szükség esetén 24 órán át hűthető.

Húsok (csirke vagy steak) főzésére sütés vagy grillezés közben.
Én nem pácnak használom, hanem inkább chimichurri-val öntöm le a kész húsokat vagy azzal együtt sütöm.
Azonban pácként is felhasználható..
Nagyon nagyon finom szósz!
.

Chimichurri (csimicsurri)szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Fűszerkeverékek, gyorspácok, Kerti parti, Saláták / Hidegtálak, Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes-fokhagymás szósz
Tejszínes-fokhagymás szósz

Készítsünk mindent kézügybe, mert gyorsan kell cselekednünk. Kevés olívaolajon megdinszteljük a zúzott fokhagymát. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor nagyon keserű lesz. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rétes locsoló
Rétes locsoló

A tojást kettéválasztom, a fehérjét kicsit felverem, majd beleteszem a sárgáját is. Ezután keverem hozzá a tejfölt. Édesítő is mehet bele, de nem fontos.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcsszósz
Gyümölcsszósz

A kimagozott gyümölcsöket megszórjuk a cukorral, a csipet sóval. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget. Néhány perc alatt épp csak roppanósra főzzük. A pudingport a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
 Mézes- Mustáros
Mézes- Mustáros

A nedves összetevőket egy bögrébe csurgatom és alaposan összekeverem, majd fokhagymanyomóval hozzáadom a fokhagymát is, és újra elkeverem. Voilá, oh-la-la!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk