menu

Családireceptkönyv.hu

Citrom-menta szörp


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 kg cukor
7 liter víz
2 nagy maroknyi menta
Citromsav ízlés szerint
4-5 bio citrom

Elkészítés:


Az 5 kg cukrot felfőzöm 6-7 liter vízzel,
Citromsav izlés szerint.
A citromok héját krumplihámozoval lehámozom, de a citromról magáról, a fehér héját levágom késsel, míg csak a húsa marad.
A mentat csak a legvégén teszem bele, miután kb 1 órát foztem a szirupot.
Egy napig hagyom ázni, utána leszűröm, újra forralom és forrón üvegekbe töltöm.
Lezárom és száraz dunsztban hagyon kihűlni.

Citrom-menta szörp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tölteni való paprika - OK
Tölteni való paprika - OK

1. A hibátlan, friss, húsos zöldpaprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és miután a végüket 1-2 helyen bevágtuk, egymásba dugjuk (azért kell a végüket bevágni vagy megszurkálni, hogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Viktória
Házi Uncle Ben's
Házi Uncle Ben's

Elkészítése:Az olajat felmelegítem áthuzom rajta az darabolt zöldséget,a többi hozzávalót is beleborogatom megrottyantom kb fél óra, a keményítőt elkavarom 1 dl. Vízbe hozzáadom az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Ajvár
Ajvár

A zöldségeket előkészítjük a sütéshez: ehhez a padlizsánokat félbevágjuk és hosszában, majd keresztben is beirdaljuk a húsukat egy késsel, hogy amikor megsültek, könnyebben ki tudj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Paradicsomlekvár
Paradicsomlekvár

A bazsalikomot nem túl apróra vágjuk, a hagymát meghámozzuk, karikázzuk, majd megfonnyasztjuk az olajban. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a felkarikázott paradicsomot, majd fedő nélkü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk