menu

Családireceptkönyv.hu

Citrom-menta szörp


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 kg cukor
7 liter víz
2 nagy maroknyi menta
Citromsav ízlés szerint
4-5 bio citrom

Elkészítés:


Az 5 kg cukrot felfőzöm 6-7 liter vízzel,
Citromsav izlés szerint.
A citromok héját krumplihámozoval lehámozom, de a citromról magáról, a fehér héját levágom késsel, míg csak a húsa marad.
A mentat csak a legvégén teszem bele, miután kb 1 órát foztem a szirupot.
Egy napig hagyom ázni, utána leszűröm, újra forralom és forrón üvegekbe töltöm.
Lezárom és száraz dunsztban hagyon kihűlni.

Citrom-menta szörp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CITROMFŰ SZÖRP
CITROMFŰ SZÖRP

A citromfű leveleket jól megmossuk, és két liter vízzel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott és kimagozott a citromot. Lefedve másnapig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Fűszeres paradicsomlé
Fűszeres paradicsomlé

Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd a zellert is. Bele teszem a paradicsomot, és a paprikát, valamint a fűszereket. Puhára párolom, majd turmixgéppel pépesítem. Forrón üvegek...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gyömbér ital
Gyömbér ital

A hozzávalókat egy jól záródó csatos üvegbe teszem, hogy a széndioxid ne szökjön el. 2-3 napig érlelem, naponta sziszegtetem, de nem nyitom ki teljesen az üveget Nagyon lassan ke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lackó
Csemegeuborka
Csemegeuborka

Összeforraljuk és kihülés után ráöntjük az üvegbe rakott uborkára és dunsztoljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk