400 g + kevés vaj
600 g + kevés liszt
2 darab citrom
350 g + 100 g porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
só
8 tojás
1+1/2 csomag sütőpor
150 g tejföl
A tepsibe sütőpapírt teszek.
A citromokat forró vízzel megmosom és szárazra törlöm.
Az egyik citrom héját lereszelem és kifacsarom a levét.
A sütőt 175 °C fokra felmelegítem.
A 400 g vajat, 350 g porcukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót krémesre keverem.
Hozzáadom a reszelt citromhéjat. A tojásokat egyenként keverem a vajas krémhez, majd a 60 dkg lisztet a sütőporral is apránként hozzáadom, felváltva a tejföllel.
A tésztát a sütőpapíros sütőformába öntöm és 25 percig sütöm 175 fokon
A megmaradt citromot vékony karikákra vágom addig, amíg sül a tészta.
Összeforralom a citromlevet 100 g porcukorral és 150 ml vízzel. Főzöm 2-3 percig, majd lehúzom a tűzről és félreteszem.
25 perc után kiveszem a süteményt a sütőből és azonnal rárakom a vékony citromkarikákat és meglocsolom a citromleves, porcukros öntettel egyenletesen.
Hagyom a süteményt kihűlni, és kockákra vágva tálalom.
Ezzel a technikával a citromkarikák nem száradnak ki és elveszítik intenzív savanyú ízüket
ELKÉSZÍTÉS Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikabónát, a cukrot, a kakaóport és a csokipasztillát. Egy másik tálban összekeverjük a fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egészben felverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a lisztet, szódabikarbónát és végül a tejfölt. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Addig a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósít...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat bele rakjuk dagasztó gépbe cukorral együtt habosra keverjük. Hozzá adom a zsírt, liszttel elkevert, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat össze dolgozzuk a tésztát. Zsír...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Nehéz