2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
2 kg uborka uborkagyalun
2 kg káposzta szálasra gyalulva uborkagyalun
1 kg hagyma uborkagyalun
1 kg paprika szeletelve
0,5 kg sárgarépa uborkagyalun
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Mindent összeaprítok, összekeverem alaposan a sóval, Na-benzoáttal és a borkénporral.
Letakarva hagyom addig állni, amíg levet ereszt.
Szorosan üvegekbe töltöm, leszorítom egy-két hosszában elvágott répávak vagy a káposzta torzsájával és ráöntöm a levet. Ha kimarad lé, elteszem, mert esetleg később pótolni kell a lét. Mindig el kell hogy lepje az egész savanyúságot!
Szorosan lezárom és a helyére rakom.
A recept és a savanyítás Hozzávalók: 3 liter víz, 1 liter 10 százalékos ecet, 3 púpozott teáskanál szenes fekete bors, ugyanennyi köménymag és mustármag, 2 púpozott teáskanál kori...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészíted a savanyúság levét. A hordóba tehetsz: uborkát, paprikát, zöld paradicsomot, bébi dinnyét, karfiolt, Egyszóval mindent amit savanyítani lehet. Ami még fon...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paprikákat alaposan megmosom, szárazra törlöm, majd kicsumázom. Kb. 1,5 kg kápia paprikából lesz 1 kg tisztított, csumázott és ebből kb. 6 db, 1,2 ml-es üvegnyi paprikarémet lehe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűszereket (a babérlevél kivételével)...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű