menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg paprika
1,5 kg uborka
1,5 kg hagyma (szerintem 1 kg is elég bele)
1,5 kg sárgarépa
1,5 kg káposzta
10 dkg sóval lesózni

Felöntő lé

40 dkg cukor
3 dl 20 %os ecet
1 ek. Na benzoát
pici borkénsav és citromsav

Elkészítés:


Mindent szeletelve, darabolva, káposzta vékonyra gyalulva 10 dkg sóval elkeverek.
Kicsit hagyom állni, amíg a só elolvad, a zöldség levet ereszt.
Akkor ráöntöm az ecetes cukros felöntő levet
Így áll 1 napot és mehet az üvegekbe

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lecsó eltevése
Lecsó eltevése

A paradicsomot lehéjazzuk, és oda tesszük főni, mikor felforrt hozzáadjuk a kockára vágott paprikát,sózzuk, fél készre főzzük, üvegekbe szedjük, tetejére olajat teszünk, lefedjük é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai káposztasaláta
Amerikai káposztasaláta

Keverd össze a tejfölt a mustárral, a majonézzel, a cukorral és sózd, borsozd tetszés szerint. Keverd bele a répát, káposztát és hagymát és keverd jól össze. Takard le és rakd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Svéd uborkasaláta télire
Svéd uborkasaláta télire

Az uborkát meghámozzuk és a vöröshagymával legyaluljuk.Hozzáadjuk az összes többi alkotórészt,alaposan összekeverjük és egy napig állni hagyjuk,közben többször összekeverjük.Egy na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Fejessaláta ecetes lében
Fejessaláta ecetes lében

A salátát leveleire szedve 10 percre vízbe áztatjuk. Kb. 3/4 l vízben elkeverjük az ízesítőket. A salátát még folyóvízben is megmossuk, lecsepegtetjük, és nagy darabokra tépkedve a...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk