menu

Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa/Kaiserschmarn


Írta:

Elk. idő: 1 óra+
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 adaghoz:
10 ek búzadara
4 ek finomliszt
6 ek cukor
2,5 dl tej
1 tk vanília aroma
4 tojás, a fehérje habnak felverve
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
5 dkg vaj
1 kis marék aszalt áfonya vagy mazsola

Almaszósz, esetleg sárgabarack lekvár vagy gyümölcsszósz megy rá.

Elkészítés:


A búzadarát, lisztet, cukrot elkeverem, majd hozzáadom a tojások felvert sárgáját.
Alaposan eldolgozom és a megmelegített, de nem forró tejet hozzáadom és csomómentesre keverem.
A masszához hozzáadom a citromhéjat,vanília aromát, végül a csipet sóval felvert tojáshabot is beleforgatom, és az áfonyát vagy mazsolát is hozzáadom.

Egy nagyméretű, magasfalú teflon serpenyőben megolvasztom a vajat, beleöntöm a masszát.
Addig sütöm közepes vagy picit erősebb lángon, amíg az alja szép színt kap.
Akkor a szilikon lapáttal ( így nem sérül meg a teflon bevonat) négy cikkre vágom és egyenként átfordítom a negyedeket. A másik oldalát is megsütöm, és a apró darabokra vagdosom, forgatom, egyenletesen megpirítom.

Az almaszósz: 2-3 almát meghámozok, felaprítom, citromlével meglocsolom és 1 dl vízben elkezdem főzni. Teszek bele egy kis fahéjat, ha savanykás az alma, kicsit édesítem cukorral vagy édesítőszerrel.
Amikor puha az alma, turmixolom krémesre és ezt kínálom a kaiserschmarn mellé.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andi
Sárgadinnye-nektarin smoothie
Sárgadinnye-nektarin smoothie

A fél sárgadinnyét magtalanítjuk és meghámozzuk, majd felkockázva a turmixba halmozzuk. A nektarinokat meghámozva, feldarabolva szintén a turmixba tesszük, majd mindezt felöntjük k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márton
Babapiskótás-almás sütemény (Sütés nélkül)
Babapiskótás-almás sütemény (Sütés nélkül)

Az almát lereszeljük és egy nagy lábasban, 2 dl vízzel felöntve puhára pároljuk. Ízesítsük ízlés szerint cukorral és fahéjjal. Amikor már az alma megpuhult, a pudingokat elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klaudia
Kinderbueno
Kinderbueno

A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, morzsát és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan a tojáshabba dolgozzuk az olajjal együtt. 22x36 cm-es, z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Maszkauer
Maszkauer

A magokat durvára őröljük. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk