menu

Családireceptkönyv.hu

Cukros briós, ahogyan én szeretem


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 16 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 gr liszt
100 gr porcukor
25 gr élesztő vagy 1 cs porélesztő
2,2 - 2,5 dl langyos tej
lehet bele tenni reszelt citromhéjat is... illatos lesz tőle

50 gr vaj
3 tojás sárgája
1 csipet só
A tetejére:
1 felvert tojás benne 1 ek víz és 1 vaniliás cukor!
vagy langyos tej
kristálycukor vagy fahájas kristálycukor

Elkészítés:


Összekeverem a liszttel a porcukrot, a felfuttatott élesztőt és a tejet.
Picit hagyok a 2,5 dl.ből, mert lehet, hogy nem kell mind... később is lehet hozzá adni, ha igényli a tészta.
Amikor összeállt, beledagasztom a vajat, a tojássárgákat és a sót.
30 percig pihen, letakarva.
Átmozgatom és 10 perc pihenés után 32 darabra vágom. hurkákat sodrok és kettesével összefonom őket és aláhajtom a végét, hogy magas legyen. Így lesz 16 briósom. Fonás: 1. keresztbe teszem a két szálat. 2. A függőleges szál felső végét áthurkolom a vízszintesen és lehajtom a vízszintes szálat áthajtom a függőlegesen, ami alul van arra felülről és fordítva a másik oldalon is. A végeket aláhajtom.
Lekenem vizes cukros tojással vagy langyos tejjel.
Sütőpapíros tepsiben ismét pihen 30 percet, a duplájára kell nőnie!
Ismét lekenem a tojással és megszórom vaníliás cukorral elkevert kristálycukorral.
Fahéjas cukorral is meg lehet szórni. Illatos finom péksüti lesz
210 fokon 15-20 percig sül.

Cukros briós, ahogyan én szeretem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok, Kelt tészták, Péksütik, Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paradicsomban sült tojás
Paradicsomban sült tojás

1. A kiválogatott ép paradicsomok tetejét levágjuk, kivájjuk a belsejüket, picit borsozzuk, beleütünk egy-egy tojást. 2. Kivajazott tűzálló tálba egymás mellé helyezzük őket, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Fűszeres sült camembert
Fűszeres sült camembert

Apró forgácsokra daraboljuk az alma felét és a fokhagymagerezdeket, a diót is kis darabokra tördeljük. A camembertek tetején egy éles kés segítségével hosszúkás vágásokat ejtünk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Párizsi-kosárka
Párizsi-kosárka

1. A párizsi szeleteket egy kevés forró vajban, vagy olajban egyik felén megsütjük. 2. A párizsi a sütés következtében kis kosárka formát vesz fel, ezeket megforgatjuk és ebbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Almás, fahéjas zabkása
Almás, fahéjas zabkása

A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk. Ha már forr, beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük, míg elkezd s...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk