menu

Családireceptkönyv.hu

Dagasztás nélküli kenyér


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Adag: 1 kg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


530 g liszt,
10 g friss élesztő vagy 4 gr porélesztő
420 ml víz ( ebben 1 dl joghurttal még finomabb lesz a kenyér)
1 kiskanál só

Elkészítés:


A lisztet átszitálom egy tálba
Hozzákeverem a sót és a felfuttatott élesztőt.
Közepes keménységű tésztává gyúrom.
A tésztához még teszek egy kevés vizet, ha nem elég lágy.
Letakarom a tálat egy fóliával és hagyom a kenyértésztát állni, szoba hőmérsékleten 2 órán át.
Amikor a tészta a duplájára nő, tele lesz apró kis buborékkal, dagasztás nélkül is.
Beteszem a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap lisztes kiveszem a tésztát a tálból, lisztezett deszkán kerekre formázom ( sziromhajogatással, hogy megfeszüljön a teteje, ami most még alul van, vagy cipót formázok: jobbról balról középre hajtom és felülről lefelés szorsan feltekerem.
Egy sütőformát kibélelek sütőpapírral és megszórom egy kis liszttel.
Belefordítom a kenyértésztát és hagyom kelni a duplájára.(40 – 60 perc).
A megformázott kenyeret ferde vágással díszítem
235 fokon 45 percig sütöm
Rácson hagyom kihűlni

Trükkök, tippek, praktikák:


A kész kenyértészta (sütés nélkül) két hétig is eltartható a hűtőben!

Dagasztás nélküli kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Knédli
Knédli

Tegyük a lisztet egy dagasztó tálba, adjuk hozzá a sót, majd a tojást is. Az élesztőt futtassuk fel kevés cukros vízben. Majd tegyük a felfutott élesztőt a lisztbe, és kezdjük el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teljes kiőrlésű zsemle házila
Teljes kiőrlésű zsemle házila

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáadunk 6 ek jog...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd ropogós kenyér
Svéd ropogós kenyér

Minden összetevőt, kivéve az olajat és a vizet, elkeverünk egy tálban. Ezután hozzáadjuk a vizet és az olajat, és egy dagasztógépben ragacsos, nyúlós tésztává keverjük. Öblítsün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Legfinomabb házikenyér
Legfinomabb házikenyér

Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk