Tészta:
40 dkg liszt
4 tojás sárgája
2 ek porcukor
25 dkg vaj
csipet só
1/2 cs sütőpor
1 citrom reszelt héja, leve.
Töltelék:
2 dl baracklekvár vagy bármilyen kissé savanykás lekvár
a 4 tojás fehérje +csipet só felverve kemény habnak
25 dkg porcukor
25 dkg darált dió.
A lisztet elmorzsolom a vajjal majd az összes hozzá valóval sima tésztát gyúrok. / én a kis kosárka formákat egy olajos ecsettel kikentem /
A félkemény habbá vert fehérjéhez hozzá adom a porcukrot, majd a darált diót.
Lemérem a kosárka belsejét és ugyanakkora köröket szaggatok a fél centisre nyújtott tésztából és kibélelem velük a kosárkákat.
Egészen a peremükig kell, hogy érjen a tészta!
Beleteszek egy egy mokkáskanál lekvárt, majd a diós habot, amit habzsákból nyomok rá. Lehet két kanállal is megtölteni a kösárkákat a diós habbal.
200 fokon, alsó - felső sütésen sütöm 25 percig.
40 db van egy adagból.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat a 6 evőkanál vízzel elkezdjük felverni, majd a cukrot hozzáadva, magas habbá verjük. A sütőporos lisztet, és a diót fakanállal v....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a tejet, a pudingot, a vaníliás cukrot, a 4 tojás sárgáját és a zselatint. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg margarint 25 dkg cukorral, csipet sóval habosra keverjük. Egyesével belekeverünk 5 egész tojást és hozzáadunk 1 tasak vaníliás cukrot. Tovább verve lassan belecsorgatunk 1 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük, és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, pap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű