menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
40 dkg liszt
4 tojás sárgája
2 ek porcukor
25 dkg vaj
csipet só
1/2 cs sütőpor
1 citrom reszelt héja, leve.

Töltelék:
2 dl baracklekvár vagy bármilyen kissé savanykás lekvár
a 4 tojás fehérje +csipet só felverve kemény habnak
25 dkg porcukor
25 dkg darált dió.

Elkészítés:


A lisztet elmorzsolom a vajjal majd az összes hozzá valóval sima tésztát gyúrok. / én a kis kosárka formákat egy olajos ecsettel kikentem /
A félkemény habbá vert fehérjéhez hozzá adom a porcukrot, majd a darált diót.
Lemérem a kosárka belsejét és ugyanakkora köröket szaggatok a fél centisre nyújtott tésztából és kibélelem velük a kosárkákat.
Egészen a peremükig kell, hogy érjen a tészta!
Beleteszek egy egy mokkáskanál lekvárt, majd a diós habot, amit habzsákból nyomok rá. Lehet két kanállal is megtölteni a kösárkákat a diós habbal.
200 fokon, alsó - felső sütésen sütöm 25 percig.
40 db van egy adagból.

Diós kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós krémes kocka
Diós krémes kocka

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat a 6 evőkanál vízzel elkezdjük felverni, majd a cukrot hozzáadva, magas habbá verjük. A sütőporos lisztet, és a diót fakanállal v....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Kekszes hideg krémes
Kekszes hideg krémes

A tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a tejet, a pudingot, a vaníliás cukrot, a 4 tojás sárgáját és a zselatint. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos duna hullám szelet
Barackos duna hullám szelet

25 dkg margarint 25 dkg cukorral, csipet sóval habosra keverjük. Egyesével belekeverünk 5 egész tojást és hozzáadunk 1 tasak vaníliás cukrot. Tovább verve lassan belecsorgatunk 1 d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Alap kavart tészta
Alap kavart tészta

A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük, és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk