Túrós változat:
500 gr liszt,
250 gr tehéntúró,
200 ml tejföl,
3 egész tojás,
1 evőkanál cukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
csipet só,
1 csomag vaniliás cukor
Egyszerű változat:
50 dkg lehetőleg átszitált finomliszt,
6 tojás sárgája,
6 dkg olvasztott vaj,
6 dkg porcukor,
4 dl langyos tej,
2 dkg friss élesztő vagy 1 cs porélesztő,
2 cl rum,
késhegynyi só,
1 db citromnak a reszelt héja.
Lekvárral mellette vagy beletöltve, vagy fahéjas porcukorral leszórv, vagy csoki öntettel...
A csokoládé öntethez:
15 dkg csokoládé gőz fölött felolvasztva és belekeverve:
20-30 ml rum,
20-30 ml olaj,
1 db nagy narancs reszelt héja.
Alaposan elkeverni robotgéppel, és olajba mártott evőkanállal beleszaggatom a forró olajba, ami kb 170-180 fokos.
Tipp: Két evőkanalat szoktam használni, mert az egyikkel kiveszek egy adag masszát, a másikkal pedig belesegítem a forró olajba.
Ha tál forró az olaj, a belseje nem tud megsülni!
Sütés közben magától is fordul, de segíteni kell neki néha, hogy körben szépen megsüljön. Lekvárba mártogatva szoktuk enni, de porcukorral is nagyon finom.
.
1. A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot, és alaposan összekeverjük. 2. Hozzáadjuk a keverékhez a habtejszínt, a jogh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 35 dkg liszttel elmorzsolunk 18 dkg margarint, hozzáadunk 15 dkg porcukrot, a sütőport, kakaóport, 1 tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta:5 tojásos kakaós piskótát készítünk. Az 5 tojás sárgáját kikeverek 20 dkg cukorral,10 ek. vízzel,20 dkg liszttel és fél csomag sütőporral.A lisztből kiveszek két evőkanál...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA kakaós lapokhoz a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes