5 literes üveghez
1,5 kiló kínai kel ( egy nagy vagy két kicsi) 4-5 cm-es darabokra vágva
4 cs újhagyma
75 dkg répa csíkokra vágva
75 dkg jégcsapretek csíkokra vágva
3 csapott ek só
A pasztához:
2 nagy fej fokhagyma
1 tk reszelt gyömbér
1 fej vöröshagyma
3 ek szójaszósz
paprikapehely vagy őrölt pirospaprika
néhány ek víz a pépesítéshez, aprítógépben
Minden kiló zöldséghez 1 evőkanál sót számolunk!
Összekeverem az egészet
Üvegbe töltöm, lezárom.
A 5-10. naptól "sziszegtetni kell, kiengedni a felesleges gázokat.
1 hét múlva már ehető, de 2-3 hét múlva lesz igazán finom.
A padlizsánokat kis karikákra vágjuk, megsózzuk, megsütjük olajban, lábasba tesszük, és minden réteget megszórunk fűszerekkel. Az egészet leöntjük 1 pohár ecettel, nehezéket rakunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat alaposan tisztítsuk meg, és szeleteljük vékonyra. Keverjük össze a kockára vágott lila hagymával, a paprikával, és az apróra vágott kaporral és a sóval. Egy lábasban f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz én receptem: 4 főre: 1,5 kg krumpli, 1/2 lilahagyma, kis marék snidling, 5 evőkanál almaecet, 4 evőkanál cukor (nyers nád), 1 mokkáskanál só (természetes, nem finomított), 1/2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű