menu

Családireceptkönyv.hu

Fajitas - mexikói csirke


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g csirkemell csíkokra vágva
A páchoz:
2 ek apróra vágott koriander
1 tk szárított oregánó
1 tk chili por
1 tk édes paprika
½ tk őrölt kömény
4 gerezd fokhagyma
1 tk só
1/2 lime leve a pácoláshoz

2 ek olívaolaj
1 narancs leve a megpirított csirkére
1/2 lime leve a megpirított csirkére

2 kaliforniai paprika piros és sárga csíkokra vágva
1 nagy vöröshagyma durvára vágva

Elkészítés:


A csirkemellet vékony csíkokra vágom, egy tálba teszem, rászórom a koriandert, oregánót, chili port, őrölt paprikát, köménymagot, zúzott fokhagymát és a sót.
Átforgatom, és félreteszem pácolódni.
1 evőkanál olívaolajat felforrósítok egy serpenyőben, beleteszem a felszeletelt hagymát, paprikát és egy kis sót. Ha megpuhultak,egészet átöntöm egy másik edénybe.
A kiürült serpenyőbe még egy kis olívaolajat teszek és a pácolt csirkehúst megpirítom benne. Ráfacsarpom a narancs levét.
Hozzáadom az félretett hagymát és paprikát, egy kis lime levet és együtt főzöm még néhány percig.
Sültkrumplival és salátával vagy tortillával tálalom

Fajitas - mexikói csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kerti parti, Nemzetközi ételek, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar RÁCSON SÜLT KACSA
RÁCSON SÜLT KACSA

A sütőt begyújtjuk. A kacsát sózzuk, borsozzuk, a rácsra rakjuk. Berakjuk a forró sütőbe 20 percre. Ezután lejjebb tekerjük a tüzet, közepesre (180 fok), és így sütjük 1 óráig....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Mustárszószos csirkesült
Mustárszószos csirkesült

1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat. 2. Egy serp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Gombás-baconös tepsis csirkemell
Csirkemell - Gombás-baconös tepsis csirkemell

1. A csirkemellet vastagabb szeletekre felvágjuk. 2. Fűszeres lisztben (liszt, só, bors, pirospaprika) megforgatjuk. 3. Forró olajban fehéredésig sütjük. 4. A bacont ug...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: McChip
Arroz con Pollo
Arroz con Pollo

A csirkecombokat gazdagon sóztam, borsoztam, meghintettem pirospaprikával is, kézzel alaposan belemasszíroztam a bőrébe, és egy serpenyőben (pontosabban az óriás serpenyőmben) pici...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk