500 g csirkemell csíkokra vágva
A páchoz:
2 ek apróra vágott koriander
1 tk szárított oregánó
1 tk chili por
1 tk édes paprika
½ tk őrölt kömény
4 gerezd fokhagyma
1 tk só
1/2 lime leve a pácoláshoz
2 ek olívaolaj
1 narancs leve a megpirított csirkére
1/2 lime leve a megpirított csirkére
2 kaliforniai paprika piros és sárga csíkokra vágva
1 nagy vöröshagyma durvára vágva
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, egy tálba teszem, rászórom a koriandert, oregánót, chili port, őrölt paprikát, köménymagot, zúzott fokhagymát és a sót.
Átforgatom, és félreteszem pácolódni.
1 evőkanál olívaolajat felforrósítok egy serpenyőben, beleteszem a felszeletelt hagymát, paprikát és egy kis sót. Ha megpuhultak,egészet átöntöm egy másik edénybe.
A kiürült serpenyőbe még egy kis olívaolajat teszek és a pácolt csirkehúst megpirítom benne. Ráfacsarpom a narancs levét.
Hozzáadom az félretett hagymát és paprikát, egy kis lime levet és együtt főzöm még néhány percig.
Sültkrumplival és salátával vagy tortillával tálalom
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és enyhén sózd be őket. A vajat olvaszd meg, majd a mustárral, a citromlével, az olajjal, a barna cukorral és a pirospaprikával keverd össze, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A szárnyakat megtisztítom. Pácot készítek: 1 evőkanál Erős Pistát, 2 evőkanál Édes Annát, 1 evőkanál mézet és fél evőkanál fűszersót összekeverek. Beleforgatom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű