* 650 gr liszt
* 250 gr vaj
* 2 tk (20 gr) só
* 25 gr friss élesztő (1 cs por) felfuttatva cukros tejben
* 5 gr (1 tk) cukor
* 100 ml tej
* 165 gr tejfől
* 1 tojás
* 10 dk reszelt sajt
1. Összedolgozni. Nem kell bele több liszt akkor se, ha kissé ragad.
2. 30 perc kelesztés
3. Háromszor hajtogatni 20 percenként
4. Ujjnyi vastagra nyújtani, pici szaggatóval kiszaggatni
5. Tetejét tojással lekenni, megszórni köménnyel, reszelt sajttal
6. 20 perc kelesztés
7. Sütés: 180 fokon 15 percig
A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzá tesszük készítünk, beleöntjük a vizet, a vajat, a tejfölt és az élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, 45 -60 percet kelesztjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, a sót, az egész tojást, az egy tojás sárgáját, a tejfölt és lágy de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, amennyit felvesz, és lágy, könnyű, de nyújtható...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áttört burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a tojással, az olvasztott margarinnal, a sóval és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, egyenletese...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű