A tésztához:
5 tojás
250 g rétesliszt
250 g porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
1 dl tej
2 ek kakaópor
A pudinghoz:
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
1 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
2 pohár tejföl
2 csomag vaníliás cukor
Először elkészítem a pudingot: 3 dl tejben elkeverem a vaníliás pudingporokat, hozzáadom a kétfajta cukrot.
A többi tejet odateszem főni, majd hozzáöntöm a cukros pudingporos tejet is. Sűrű krémmé főzöm. Hagyom kihűlni.
A tésztához a tojásokat kettéválasztom. A tojásfehérjéket kemény habbá verem a porcukorral.
Fokozatosan hozzáadom a tojássárgájákat, az étolajat, a tejet és az átszitált sütőporos lisztet is.
Egy közepes méretű, magas falú tepsibe sütőpapírt teszek.
Beleöntöm a tésztamassza 2/3-át.
A maradék masszába rakom a kakaóport és lassan beleöntöm a világos tésztába.
Végül egyenletesen ráöntöm a tésztára a megfőtt sűrű pudingot.
A pudinggal együtt sütöm meg a masszát.
A már megsült, de még forró süteményre ráöntöm a vaníliás cukorral kikevert tejfölt és hagyom kihűlni.
Reszelt csokival vagy kakaóporral megszórva tálalom.
A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját. A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként keverjük ho...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg külön-külön a pudingokat (1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor). A tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk egy újabb sor kekszet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű