menu

Családireceptkönyv.hu

Ginger bisquits - gyömbér keksz


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
50 dkg cukor
1 tk szódabikabóna
2 rk fahéj
2 tk őrölt gyömbér
25 dkg vaj
2 kis tojás
2 tk aranyszirup vagy méz
A tetejére: egész mandula vagy mogyoró vagy dió

Elkészítés:


Atszitálom a lisztet, fahéjat. gyömbért egy tálba.
Összemorzsolom a vajjal, hogy egyenletesen morzsa áűllagú legyen
A tojásokat felverem az aranysziruppal (mézzel).
Belekeverem a lisztbe.
Nagyon kemény tészta lesz!
Diónyi golyókat formálok és egymástól legalább 10 cm-re rakom a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A közepébe egész mandulát, mogyorót vagy diót szúrok
170 fokon 10-15 percig sütöm, világosbarnára!
Amikor kiveszem, még puha, ahogy hűl, úgy keményedik.
Nagyon szétterül, ez így jó. Ezért keksz a neve. Illatos, finom!

Trükkök, tippek, praktikák:


A gyömbérrel , fahéjjal lehet variálni, emelni, csökkenteni a mennyiségeket. Dupla gyömbérrel is nagyon finom!
Teához kítűnő!

Ginger bisquits - gyömbér keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kerti parti, Nemzetközi ételek, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

1 dl langyos tejből, 0,5 dkg cukorral, 3 ek. liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a maradék langyos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cserpes-féle túrós batyu
Cserpes-féle túrós batyu

Az élesztőt felfuttatjuk tejben egy kevés liszttel. A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük. A liszthez hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa
Császármorzsa

A tojások sárgáját összekeverem ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral, búzadarával, tejjel. A tojás fehérjét felverem és a masszához keverem. Pihentetem 2 órát hűtőben. Serpen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt és megszórjuk 1 evőkanál cukorral, hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk némi lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk