400 gr liszt
20 gr friss élesztő vagy 1 csomag porélesztő
2 evőkanál cukor
500 ml langyos tej
4 egész tojás
120 gr vaj
csipet só
vaniliás cukor
reszelt citromhéj
Pici cukros langyos tejben fefuttatom az élesztőt.
Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval. Ezt a legkönnyebb robotgép habverő részével csinálni, hogy jó könnyű, habos legyen a tészta.
Letakarva 25-30 percig pihentetem.
Goffrissütőben kisütöm és porcukorral, lekvárral, nutellával stb ... kínálom.
Hidegen is finom puha marad, ha egymásra téve hagyom kihűlni és utána folpackkal letakarom.
Hasítsuk fel a vaníliarudat, a tejet öntsük bele egy vastag falú fazékba, adjuk hozzá a vaíliarudat, tegyük fel melegíteni, vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. A tej melegszik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az alapanyagokat és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Utána kiszaggatjuk és 200 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa sütőt előmelegítjük 160 fokra .A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat,végül a többi hozzávalót.A masszát párkapszlival bélelt muffinformába kanalazzuk és előm...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű