menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás melegszendvics krém


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 ek vaj
3 ek liszt
500 ml tej
só, bors
2 csipet szerecsendió
2 mk pirospaprika - aki fehéren szereti, csak egy csipetet tegyen bele
1 fej hagyma (kisebb) reszelve
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 ek olaj
400 g csiperkegomba szeletelve
vágott petrezselyem zöldje
+ Kenyér és reszelt sajt a szendvicshez

Elkészítés:


A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, majd fokozatasan, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel.
Sózom, borsozom, mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika.Elkeverem és lehúzom a tűzről.
Ez egy sima besamel mártás.

A hagymát, a fokhagymát és a gombát apróra vágom.
Az olajon megdintsztelem a hagymákat, majd mehet rá a gomba. Lepirítom, hogy összeessen majd belekeverem a kész besamel mártásba a vágott petrezselyem zölddel együtt
Rákenem a krémet a kenyérszeletekre, mehet rá egy nagy adag reszelt sajt és melegszendvicssütőben vagy 190 fokra előmelegített sütőben rápirítom a sajtot.
Nagyon nagyon finom!
Hűtőben vagy fagyasztóban is eláll a krém.

Gombás melegszendvics krém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek, Szendvicsek, Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kacsazsíros csirkemájkrém (Sóbors)
Kacsazsíros csirkemájkrém (Sóbors)

A kacsazsírt olvasszuk fel, majd dobjuk rá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát és süssük 5-8 percig. (Ha használunk erős paprikát, akkor finomra vágva dobjuk a hagymára és süssük...

Elkészítési idő: 5+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Bazsalikomos sajtkrém
Bazsalikomos sajtkrém

1. A megmosott, papírtörlőn leszárított, apróra tépkedett bazsalikomleveleket összeturmixoljuk a finomra vágott fokhagymával, a frissen reszelt parmezánnal, a száraz serpenyőben a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát. Habosra keverjük a vajat, a fölt és a mustárt, ma...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Tepertőkrém (Magda-keverék)
Tepertőkrém (Magda-keverék)

A tepertőt ledarálom, s a végén a hagymát is, mert jól kitisztítja a darálót. A tojás reszelhető vagy darálható. Alaposan összekeverjük, egy éjszakát állni hagyjuk, hogy összeérjen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk