menu

Családireceptkönyv.hu

Gyors kenyér


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 kg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gr liszt
1 cs porélesztő
3 dl meleg víz
1,5 dl tej
1 ek cukor
1 ek só
2 ek burgonyapehely vagy magok

Elkészítés:


- Felfuttatom az élesztőt
- Fakanállal összekeverem a tésztát.
Ragacsos, sűrű galuskatészta-szerű lesz
- másfél órát kelesztem. még mindig lágy a tészta, de ez nem baj
- Kiborítom olajos konyhapultra és formázom: olajos kézzel ellapogatom, jobbról, balról behajtom, felül háromszögben behajtom és szorosan lefelé tekerem.
- Sütőpapírral bélelt jénaiba vagy vaslábasba teszem. Vízzel befújom
- ráteszem a tetejét
- Hideg sütőben indítom a sütést kb 1 órán keresztül sül fedő alatt 225 fokon

Gyors kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vizes Zsemle
Vizes Zsemle

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar KLASSZIKUS TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR
KLASSZIKUS TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR

1. A kétféle lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajat és 3,5 dl vizet, majd összedolgozzuk. Lisztezett felületen 5–7 percig dagasztjuk. Akkor jó...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Finom házi kenyér
Finom házi kenyér

Bedagasztom, 10 percig kelesztem, átgyúrom, 20 percig kelesztem, megformázom, kacsasütőben kelesztem még kb 30 percet amíg a sütő 230 fokra melegszik. Fedővel együtt sütöm kb 15-20...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Provance-i gyökérkenyér
Provance-i gyökérkenyér

A hozzávalókat egy kanállal összekeverem, majd lefedve a pulton pihentetem 10-12 órát, ha elszaladna az idő és még többet várakozik akkor sem történik baj, remek lesz. 12 óra múlv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk