menu

Családireceptkönyv.hu

Gyors kenyér


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 kg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gr liszt
1 cs porélesztő
3 dl meleg víz
1,5 dl tej
1 ek cukor
1 ek só
2 ek burgonyapehely vagy magok

Elkészítés:


- Felfuttatom az élesztőt
- Fakanállal összekeverem a tésztát.
Ragacsos, sűrű galuskatészta-szerű lesz
- másfél órát kelesztem. még mindig lágy a tészta, de ez nem baj
- Kiborítom olajos konyhapultra és formázom: olajos kézzel ellapogatom, jobbról, balról behajtom, felül háromszögben behajtom és szorosan lefelé tekerem.
- Sütőpapírral bélelt jénaiba vagy vaslábasba teszem. Vízzel befújom
- ráteszem a tetejét
- Hideg sütőben indítom a sütést kb 1 órán keresztül sül fedő alatt 225 fokon

Gyors kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsúrkenyér
Zsúrkenyér

1. A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. 2. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. 3. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Így készül a kovász
Így készül a kovász

A kovász úgy készül, hogy lisztet keverünk össze vízzel, és a környezetben mindenhol jelenlévő mikroorganizmusoktól beindul az erjedés – más néven fermentáció. A gyakorlatban pedi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Lángos
Lángos

Törjük apróra a fokhagymát és tegyük egy csészébe. Öntsünk rá egy evőkanál olajat és kevergessük egy kicsit, hogy a fokhagyma olaj kioldódjon. Öt perc múlva adjunk hozzá egy dl. vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Tejes kenyér
Tejes kenyér

1. A lisztet a sóval és a vajjal elkeverjük, közben a tej 1/3-át mikróban felmelegítjük a cukorral, és kelesztjük benne az élesztőt. 2. Majd azt is beledolgozzuk a tésztába, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk