500 gr liszt
1 cs porélesztő
3 dl meleg víz
1,5 dl tej
1 ek cukor
1 ek só
2 ek burgonyapehely vagy magok
- Felfuttatom az élesztőt
- Fakanállal összekeverem a tésztát.
Ragacsos, sűrű galuskatészta-szerű lesz
- másfél órát kelesztem. még mindig lágy a tészta, de ez nem baj
- Kiborítom olajos konyhapultra és formázom: olajos kézzel ellapogatom, jobbról, balról behajtom, felül háromszögben behajtom és szorosan lefelé tekerem.
- Sütőpapírral bélelt jénaiba vagy vaslábasba teszem. Vízzel befújom
- ráteszem a tetejét
- Hideg sütőben indítom a sütést kb 1 órán keresztül sül fedő alatt 225 fokon
1. Előtészta kikeverése 2 Előtészta érlelése: 10-12 óra 3. Tészta Dagasztás az előtésztából és a többi összetevőből 4. Tészta érés: 60 perc 5. Tészta osztása/mérése: 3 x 295-30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverjük össze a liszteket. Keverjük a vízbe az élesztőt és a sót. Öntsük a lisztbe egy mélyedésbe. Kelesszük 15 percig. 2. Ezután dolgozzuk össze a tésztát, formáljunk belől...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézhttps://www.facebook.com/groups/280135839123738/posts/1344338856036759/?__cft__[0]=AZUSarpRPgu8E1p2hZ8IPy_52uFAg6spXoI5O2c8vo3_06IDu1jTdIpEw8BJCKjs4sXqgA2ftB1NphOXdPc4kCRDRGJgvdd5o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű