25 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
22 dkg cukor,
4 tojás,
1 cs. vaníliás cukor,
1 dl tej
1 dl olaj
1 cs. pudingpor ( ízlés szerint) + 4 dl tejben megfőzve
1, Megfőzöm 4 dl tejben a pudingot.
2, Míg hűl kicsit a puding, habosra keverem a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, majd az olajjal és az 1 dl tejjel.
Végül hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.
3, Kibélelek egy tepsit sütőpapírral, és beleöntöm a masszát.
4, Kis adagokat kanalazok a pudingból a tésztára.
5, Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30- 35 perc alatt készre sütöm
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, fahéj, sütőpor) gondosan keverjük össze. Egy másik tálban a tojásokat keverjük egybe...
Elkészítési idő: 20+25 perc Nehézség: KönnyűA vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük 3 tojássárgáját. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. ( a tojás fehérjét előbb habosra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni) A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra kevere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel, sütőporral, egy kis sóval és a vaníliás cukorral. A tojásokat az olajjal, a rummal és a cukorral habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű