Kis " piskótás" tepsihez
75 dkg túró
540 g tejföl
3 evőkanál finomliszt+3 ek búzadara vagy 6 ek rétesliszt
6 egész tojás
22 dkg cukor
2 vaníliás cukor
csipet só
8 g sütőpor
+ mazsola, aszalt áfonya izlés szerint
Őzgerincben is lehet sütni:
175 gr tejföl,
250 gr túró
2 tojás (sárgáját belekeverni, a habját külön habbá verni és a tésztába forgatni
2 evőkanál búzadara
1-2 ek cukor
1 cs vanilia
mazsola ízlés szerint
A túrót villával összetöröm, majd elkeverem benne a tejfölt, a cukrokat, a sót és a tojásokat.
A tojásokat egyenként belekeverem kézi habverővel. Gépet nem használok, nem kell kihabosítani a tojást.
A lisztet és a sütőport összekeverem és azt is a túróhoz adom.
Sütőpapírral bélelt 22x38 cm-es tepsibe öntöm.
Meglehetősen folyékony, híg a tészta, majd sütés közben megszilárdul.
180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 30 perc alatt készre/pirosra sütöm.
Langyosan már szeletelhető.
Nagyon finom rá bármilyen híg lekvár vagy csak porcukor, esetleg vaniliakrém... Amit a család szeret.
Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük. Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgájával kikeverem a cukrot habosra. Belekeverem a tejet. Felverem habnak a tojásfehérjéket. A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval. Kanalanként a tejes masszá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal. A búzadarát a túróval elkeverjük. Legalább fél órát állni hagyjuk. A tojások sárgáját, a citrom...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, hozzáöntjük az olajat, a tejet, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a habbá vert fehérjéket. Ketté osztjuk a tésztát és az egyikbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű