700 gr főzőalma -savanykás - meghámozva, dararabolva
250 gr fekete szeder vagy bármilyen piros gyümölcs... Erdei vegyesből is nagyon finom lesz!
250 gr kristálycukor
100 gr liszt (self raising flour)
1 cs sütőpor ha sima liszt van
2,5 ml őrölt gyömbér (2,5 gramm)
75 gr barnacukor (demerara sugar)
50 gr hideg vaj kockákra vágva
Összeállítom a tésztát: liszt + gyömbér + vaj = összemorzsolom
Hozzákeverem a barna cukrot
Egy kicsi tepsi vagy jénai aljára szórom a gyümölcsöket
Rászórom a vajas morzsát
200 fokon 35 - 40 percig sütöm
A gyümölcs az alján lágy, a morzsa a tetején ropogós lesz!
Meleg, édes tejföllel vagy vanília krémmel tálalom.
Elkészítés: Először a folyadékban elkeverjük az útifűmaghéjat, hozzáadjuk a sütőport egy csipet eritritet jól megkavarjuk és félre tesszük, ez lesz a kovász! Egy nagy edényben öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez 5 dl tejet forrni teszünk, ezalatt a 4 tojássárgáját 6 ek cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 pudingport, és a maradék 1 dl tejjel simára kavarjuk. Amikor a tej for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörjük össze egy villával a szoba hőmérsékletű vajat és keverjük össze a sűrített tejjel, majd adjuk hozzá a vaníliát és 100 g kókuszreszeléket. Keverjük jól össze, hogy egy krémes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSe pune intr-un castron faina cernuta si se aseaza deasupra, sarea si zaharul, precum si drojdia uscata. Cu o furculita se amesteca toate, apoi se ia o lingura de lemn. Incepem...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű