- 50 dkg finomliszt (BL55)
- 5 dkg lágy vaj vagy margarin
- 2,5 dkg friss élesztő ( porélesztővel 1 csomag / 7g)
- 3 - 3,5 dl langyos tej
- 1,5 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 tojás a kenéshez vagy csak tejjel lekenni
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben egy kevés liszttel elkeverve felfuttatom.
Összedolgozom a tésztát, alaposan kidagasztom. nem szabad ragadnia, de egy kellemes, jól formázható, lágyabb tészta legyen.
Duplájára kelesztem, 8-10 részre osztom, gombócokat csinálok és kicsit pihentetem (kb. 10 perc)
Háromszög formára nyújtom, feltekerem, a végét a tékerésnél icsit megnyújtva.
Sütőpaprra rakom, ismét a duplájára kelesztem, lekenem a felvert tojással vagy csak langyos tejjel.
Sütés: alsó + felső sütéssel 200 fokon 20 percig.
Légkeveréssel 180 fokon 25 percig.
Az élesztőt belemorzsoltam a vízbe, elkevertem. Egy nagy tálba mértem az összes hozzávalót, majd beleöntöttem az élesztős folyadékot. Alaposan elkevertem. Meglehetősen lágy lesz, d...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA megkelt tésztát 4 részre osztani, kör alakra myújtani, megkenni olvasztott vajjal, reszelt sajttal megszórjuk, rá a másik kör alakú tészta. Ezt a kétrétegü tésztát 16 cikkre vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is olvasszunk meg 25 g vajat, hogy kicsit hűlni tudjon. A tojást a sóval keverjük el, majd keverjük hozzá a tejet is. A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű