menu

Családireceptkönyv.hu

Hokkaido kalács, tangzhonggal


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A Tangzhonghoz:

17g magas fehérje tartalmú liszt ( Manitoba )
83g tej
Többi alapanyag:

283g magas fehérje tartalmú liszt ( kenyérliszt, pizzaliszt )
132g langyos tej
2 tk cukor
6g instant élesztő
1 tk só
1 egész tojás felverve+a kenyér lekenéséhez
20g puha vaj+egy kevés a formához

Elkészítés:


1. Először elkészítem a Tangzhongot. A lisztet és a tejet belemérem egy kisebb lábasba és közepes hőfokon sűrű pasztát főzök belőle, közben folyton keverem habverővel. Kb 1-2 perc alatt elkészül vagy amíg el nem éri a 65 Celsius fokot. Hagyom teljesen kihűlni.
2. A Hokkaido kenyér többi alapanyagát ( a vaj kivételével ) belemérem a mixer keverő táljába, hozzá adom a Tangzhongot is.
3. Közepes fokozaton kb 5-7 perc alatt sima tésztát gyúrok belőle majt hozzá adom a puha vajat. További 5 percig dolgozom amíg bársonyosan sima tésztát kapok.
Átteszem egy enyhén kiolajozott tálba, letakarom és duplájára kelesztem.
4. Visszanyomom a tésztát és kiteszem enyhén lisztezett felületre. Nem gyúrom. 4 egyenlő részre osztom, majd henger alakot formázok belőlük és egyesével kinyújtom őket olyan szélesre mint a sütő forma és kb 20 cm hosszúra.
5. Mind a négyet felgöngyölöm, majd beleteszem a kivajazott sütőformába.
6. Meleg helyen ismét duplájára kelesztem, mindeközben előmelegítem a sütőt 170 Celsius fokra. Megkenem tojással és kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Rácson hagyom kihűlni.

Hokkaido kenyér vagy kalács? Teljesen mindegy minek nevezzük… csinálj belőle szendvicset vagy kenj rá lekvárt mindenhogyan finom…

Hokkaido kalács, tangzhonggal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok, Kelt tészták, Kenyerek, Kerti parti, Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Csokis cruffins
Csokis cruffins

Lásd forrás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Spanyol: Pollo al ajillo és patatas bravas
Spanyol: Pollo al ajillo és patatas bravas

1. A csirkét darabokra vágjuk. Nagy mennyiségű olívaolajban – nem extra szűz olívaolajban – kicsit megsütjük a fokhagymagerezdeket, majd kivesszük és félretesszük. 2. A visszam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tradicionális köfte
Tradicionális köfte

A hagymát és fokhagymát pucoljuk meg és a petrezselyemmel együtt mindhármat tegyük aprító gépbe. (Amennyiben nincs aprító gépünk, minden összetevőt vágjunk nagyon apró darabra.) M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SziSzi
Csirke Pörkölt Tésztával
Csirke Pörkölt Tésztával

A szalonnát kis kockára vágom majd elkezdem addig sütni amíg zsírt nem ereszt.Közben megpucolom a hagymát és kockára vágom.Beleteszem a szalonnához és megdinsztelem.Ha a hagyma már...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk