menu

Családireceptkönyv.hu

Hordós /dobálós savanyúság


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 literes hordóhoz..
1 liter 20% ecet
30 dkg só (asztali)
2.5 kg cukor
1 cs mustármag
1 cs.koriandermag
1 cs babérlevel
1 cs egész bors
1 cs nátrium benzoát
1 cs citromot sav
25-50 gramm borkénpor (ettől nem puhul meg )
1 egészséges ág meggyfaág (kb 20-30 levélel)
Kapor és torma ízlés szerint!

Elkészítés:


Hidegen mindent kikeverek és folyamatosan mehet bele minden, amit szeretnék elteni..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vali fele 5 literes csipos savanyu
Vali fele 5 literes csipos savanyu

minden lehet vegyesen.. amennyi viz belefér.. tele kell önteni.. a tetejére tettem fél evőkanál citromsav, 2 teáskanál borkősavat... lezártam felráztam és megy a pincébe

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Savanyított édeskáposzta
Savanyított édeskáposzta

A káposzta savanyítása előtt leszedjük a takaróleveleket, eltávolítjuk a sérült, hibás leveleket, a káposztatorzsát 4 egyenlő részre vágjuk. Az előkészített káposztát kb. 2-3 mm s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalma mustban
Birsalma mustban

A birsalmát megtisztítom, kicsumázom, majd vékony gerezdekre vágom, és erősen ecetes vízbe dobom, hogy ne barnulhasson meg. Közben a mustot felforralom, és addig főzöm, amíg felére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Dinsztelt káposzta
Dinsztelt káposzta

Válasszunk egy nagyobb, keményebb káposztát válassz. A külső levelei szedjük le, mossuk meg, a torzsáját vágjuk ki, és vékonyan szeljük fel, vagy egy konyhai robotgép káposztaresze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk