30 literes hordóhoz..
1 liter 20% ecet
30 dkg só (asztali)
2.5 kg cukor
1 cs mustármag
1 cs.koriandermag
1 cs babérlevel
1 cs egész bors
1 cs nátrium benzoát
1 cs citromot sav
25-50 gramm borkénpor (ettől nem puhul meg )
1 egészséges ág meggyfaág (kb 20-30 levélel)
Kapor és torma ízlés szerint!
Hidegen mindent kikeverek és folyamatosan mehet bele minden, amit szeretnék elteni..
minden lehet vegyesen.. amennyi viz belefér.. tele kell önteni.. a tetejére tettem fél evőkanál citromsav, 2 teáskanál borkősavat... lezártam felráztam és megy a pincébe
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta savanyítása előtt leszedjük a takaróleveleket, eltávolítjuk a sérült, hibás leveleket, a káposztatorzsát 4 egyenlő részre vágjuk. Az előkészített káposztát kb. 2-3 mm s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmát megtisztítom, kicsumázom, majd vékony gerezdekre vágom, és erősen ecetes vízbe dobom, hogy ne barnulhasson meg. Közben a mustot felforralom, és addig főzöm, amíg felére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszunk egy nagyobb, keményebb káposztát válassz. A külső levelei szedjük le, mossuk meg, a torzsáját vágjuk ki, és vékonyan szeljük fel, vagy egy konyhai robotgép káposztaresze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű