2 púpos bögre liszt (2,5 dl-s)
2 tojás
1 csomag sütőpor
280 ml natúr joghurt, vagy tejföl (De az egy tejföl, egy joghurt, is működik)
2-3 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban.
Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.
Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. (Tépjük/vágjuk ketté).
Vanília vagy csokikrémmel kínálom, esetleg kikevert hígabb lekvárral. Én mártogatni szoktam... Nagyon finom és gyors süti.
A kevert sütemény hozzávalóit egy tálba öntjük, és robotgéppel összekeverjük. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és 180 fokon kb. 30 perc alatt me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra, és egy 30x20-as tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A sütemény hozzávalóit simára keverjük egy tálban. Beleöntjük tepsibe és légkeverésen 20-22 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és jól összekeverjük. Amikor csomómentes a tészta, belekeverjük az apróra tördelt csokoládét is. Egy nagyobb, vagy két kise...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffinformákat kibéleljük muffinpapírral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A csokit apróra vágjuk, a lisztet elkeverjük a sütőporral. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű