2 púpos bögre liszt (2,5 dl-s)
2 tojás
1 csomag sütőpor
280 ml natúr joghurt, vagy tejföl (De az egy tejföl, egy joghurt, is működik)
2-3 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban.
Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.
Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. (Tépjük/vágjuk ketté).
Vanília vagy csokikrémmel kínálom, esetleg kikevert hígabb lekvárral. Én mártogatni szoktam... Nagyon finom és gyors süti.
1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük. 2. A tojások sárgáját különválasztjuk, a vajat fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük robotgéppel, majd kisebb fokozatra kapcsolva felváltva adagoljuk bele a joghurtot és a lisztet. A végén hozzáadjuk a szódabikarbónás citromleve...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés módja 1. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgáját egy tálba tesszük. 2. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd amikor feloldódott, hozzáadjuk a lisz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes