50 dkg liszt
2-3 dl kefír
2 dkg élesztő cukros tejben felfuttava
2 tk só
Összedolgozom a tésztát és letakarva a duplájára kelesztem. Lágy tészta legyenm de ne ragadjon.
Olajos kézzel zsemle nagyságú darabokat csípek belőle,gombócokat formázok, megint kelesztem egy kicsit, majd olajos kézzel olajozott konyhapulton ellapogatom és széthúzom.
Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütöm. Konyhai papírtörlőre szedem ki egy magasabb tálba téve, élére állítom pár percre, hogy a papír felszívja a felesleges olajat.
Sütés után kínálok hozzá: só, zúzott fokhagyma pici vízben elkeveve, tejföl, reszelt sajt...
tea, sör illik hozzá leginkább...
Nem muszáj egyszerre megsütni. 1 hétig is eláll...
A maradék tésztát beolajozom, Jól záródó Tupperbe (műanyag dobozba) teszem és amikor sütni akarok, csak kiveszek annyi gombócnak valót, amennyire szükségem van.
Gömbölyítem, kelesztem formázom, sütöm...
A tésztához valókat összegyúrjuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Utána belisztezett deszkán kb. 2 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd kicsi pogácsa szaggatóval kiszúr...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA babapiskótát lapos tálba egymás mellé fektetjük. A hideg feketekávét elkeverjük az Amaretto-val és ráöntjük a babapiskótára. A Mascarpone-t óvatosan elkeverjük a cukorral és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű