50 dkg liszt
2-3 dl kefír
2 dkg élesztő cukros tejben felfuttava
2 tk só
Összedolgozom a tésztát és letakarva a duplájára kelesztem. Lágy tészta legyenm de ne ragadjon.
Olajos kézzel zsemle nagyságú darabokat csípek belőle,gombócokat formázok, megint kelesztem egy kicsit, majd olajos kézzel olajozott konyhapulton ellapogatom és széthúzom.
Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütöm. Konyhai papírtörlőre szedem ki egy magasabb tálba téve, élére állítom pár percre, hogy a papír felszívja a felesleges olajat.
Sütés után kínálok hozzá: só, zúzott fokhagyma pici vízben elkeveve, tejföl, reszelt sajt...
tea, sör illik hozzá leginkább...
Nem muszáj egyszerre megsütni. 1 hétig is eláll...
A maradék tésztát beolajozom, Jól záródó Tupperbe (műanyag dobozba) teszem és amikor sütni akarok, csak kiveszek annyi gombócnak valót, amennyire szükségem van.
Gömbölyítem, kelesztem formázom, sütöm...
Elkészítés: Olajon a kockázott hagymát és a kinyomott fokhagymát megüvegesítjük. Hozzáadjuk a barnacukrot, a mustárt. Amikor a cukor elolvadt (kb. 2-3 perc), beleöntjük a ketchupot...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűSütés bő olajban kb.: 0,5 - 1 liter , kb.: 150 - 170 fokos Először a túrót kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, és egy csipetnyi sóval is...
Elkészítési idő: 10 perc+1 ó Nehézség: KönnyűMeg kell kérni a hentest hogy faragja le az oldalasról a zsíros részét. Nekünk csak a a csontos soványrészére lesz szükségünk. Nyugodtan megvehetünk egy egész (fél) oldalast, garan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertés fej húsos részét megkenem a mustárral, és bele dörzsölöm a BBQ száraz pácot. A bőrös részét lemosom a citromlével, szárazra törlöm, majd meghintem a fokhagymás sóval. 1...
Elkészítési idő: 6 óra Nehézség: Nehéz