menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt és puha sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
25 dkg vaj
10 gr só
10 gr cukor
1 tojás + 1 sárgája
150 ml tejföl + 80 ml később belegyúrva ha szükséges
3 dkg élesztő
120 gr reszelt sajt + a tetejére
1 tojás felverve a lekenéshez

Elkészítés:


A lisztet és a vajat aprítógépben elmorzsolom.
Összedolgozom a tésztát és ha még szükséges, 1-2 evőkanál tejfölt teszek hozzá. Ne ragadjon a tészta!
30 percig pihen, letakarva.
lisztezett deszkán ujjnyira nyújtom.
Éles késsel bevágom csíkosra vagy kockásra a tetejét.
Lekenem a felvert tojással és megszórom reszelt sajttal. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Rögtön sütöm, nem kelesztem.
A pogácsa méretétől függően 13-20 pecig sütöm 210 fokos sütőben, amit előzőleg 250 fokra melegítettem fel, de a sütés kezdetén 210 fokra csökkentettem.

Kelt és puha sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Puha perec
Puha perec

A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, élesztőt, édesítőt, elkeverjük, hozzáöntjük a vizet, tejet, “összemorzsoljuk”, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarv...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Elronthatatlan hajtogatott pogácsa
Elronthatatlan hajtogatott pogácsa

Az élesztőt felfuttatjuk kis cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Mele...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Napokig omlós túrós pogácsa
Napokig omlós túrós pogácsa

Duplájára kelesztjük,majd 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Jól megsajtozzuk,feltekerjük mint a beiglit,alálisztezünk,majd kinyújtjuk. Kiszaggatjuk,kicsit az oldalánál megsodorjuk,sütőpapí...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: jaci
sajtos kifli
sajtos kifli

A langyos, picit cukrozott tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, és néhány percet várunk. Hozzáadjuk a többi lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk