30 dkg liszt, / 2 bögre
30 dkg porckor, / 2 bögre
30 dkg reszelt alma, / 4 db / Nem kinyomkodva!
1 kávéskanál fahéj,
1 kk. szódabikarnóna,
1 mk sütőpor,
12 dkg olvasztott vaj vagy olaj / 1/2 bögre
1 cs. van.cukor, / 2 mk
4 db tojás.
Az almát lereszelem, a hozzávalókat összekeverem a reszelt almával. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, egyenletesen elsimítom,
180 fokra elömelegített sütőben 35 perc alatt megsütöm.
A sütési idő sütőfüggő, tűpróba.
Tepsi méret 20×30 centi.
Ha megsült kiborítom, leveszem a sütőpapírt, ha kihűlt megszórom porcukorral és felkockázva tálalom.
Az olvasztott vajat és a porcukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, narancs héját, kifacsart levét. Utána lassa a lisztet, sütőport, kakaóport. A csokit apró darabokra vágjuk és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgájával kikeverem a cukrot habosra. Belekeverem a tejet. Felverem habnak a tojásfehérjéket. A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval. Kanalanként a tejes masszá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel, sütőporral, egy kis sóval és a vaníliás cukorral. A tojásokat az olajjal, a rummal és a cukorral habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a kristálycukorral keverd habosra. Keverd hozzá a tojások sárgáját, a citrom héját és levét. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Néhány csepp citromlével verj habot a tojások...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű