13 dkg vaj
12 dkg kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
16 dkg liszt
3 db tojás
4 ek tej
egy kevés dió durvára vágva
A tetejére:
Sárgabarack vagy őszibarack (befőtt is lehet) vagy bármilyen más gyümölcs
Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórom.
Vaj+cukor habosra keverem.
Hozzáadom a tojásokat és a tejet, azzal is kihabosítom.
Végül beleforgatom a sütőporos lisztet és a vágott diót óvatosan.
Nagyon könnyű, habos massza lesz.
Sütőpapíros vagy vajazott, liszttel beszórt tepsibe öntöm, A tetejére rakom a barackot vagy bármilyen más gyümölcsöt.
A szalalkálit a hideg tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes anyag hozzáadásával könnyen dolgozható tésztát gyúrunk. 3 lapban kisütjük. Töltelék:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojást, a tejfölt, a rumot, és a vaníliaaromát. Alaposan elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a tejfölös-c...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A fagyikészítést megelőző este hámozd meg a banánokat, darabold fel őket, majd tedd a mélyhűtőbe egy műanyagdobozban. 2. Amikor eljött a desszert ideje, szedd ki őket, és tedd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy tálban összkeverjük, majd a gyümölcsöt is a masszához adjuk. A tepsit kilisztezzük, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben sütjük. Akkor van kész, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű