menu

Családireceptkönyv.hu

Kimchi 1.


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kínai kel kb 1,5 kg darabolva
3-4 vajretek, szeletelve
1 cs újhagyma
Répa
Uborka
kilónként 1 ek sóval megszórni.
.....
A pasztához:
1 ek aprított fokhagyma
1 ek aprított gyömbér
2 cs chili pehely darabolva
1/2 vöröshagyma aprítva
1/2-1/2 alma és körte aprítva
szójaszósz

Elkészítés:


1. A zöldségeket megmosom, és tisztítom, darabolom tetszőlegesre
2. A zöldségeket mély keverőtálba teszem és megszórom kilónként 1 csapott evőkanál sóval.
3. Kicsit állni hagyom és időnként óvatosan összeforgatom.
4. Elkészítem a pasztát: A gyömbért, a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymát megpucolom
5. A paszta hozzávalóit (a chilipelyhet és a szójaszószt is) egy késes aprítóba teszem. Ha szükséges, adok hozzá néhány evőkanálnyi vizett.
5. A kész pasztát összekeverem a zöldségekkel vigyázva, hogy közben ne törjem össze a szálakat/darabokat!
6. Szorosan üvegekbe tömöm, ráöntöm a saját levét. Fontos, hogy az üveg teljesen tele legyen!
7. Szorosan rázárom az üvegre a tetejét, mély tálba vagy tálcára teszem, mert ki fog forrni! Első kóstolás 1 hét múlva.
8. 18-22°C-os, közvetlen napfénytől védett helyen hagyom erjedni.
9. Az 5. naptól 5-7 napig sziszegtetem, hogy ropogós maradjon. Ha tovább érik még 2-3 hétig, kellemesebb állagú lesz.
10 Csatos üvegben eltéve hónapokra is el lehet felejteni...

Trükkök, tippek, praktikák:


1 hét múlva már kóstolható.
3-4 hét múlva lesz érett...

Kimchi 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Egészséges életmód, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Ardei iuti la otet
Ardei iuti la otet

Se spala ardeii si se pun in sticle. Eu am folosit sticle de nectar,fiindca au gura mai larga.Otetul se amesteca cu sarea pana ce se topeste sarea. Se toarna apoi amestecul de ote...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Művészi savanyúság
Művészi savanyúság

A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével feltesszük a tűzre, közben a zöldségeket megpucoljuk, és a kívánt méretű és formájú szeletekre vágjuk,díszítjük,faragjuk, majd bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsompaprika hidegen eltéve
Paradicsompaprika hidegen eltéve

. A paradicsompaprikát átválogatjuk és több vízben megmossuk. 2. Kicsumázzuk, a magjaitól megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. 3. Az ecetet összekeverjük a cukorral meg a sóval é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Cékla
Cékla

a céklát soha nem szabad meghámozni ,ha főzni akarod,jól megmosom,felteszem főni annyi vízbe, ami jól ekllepi. Addig főzöm ,míg puha lesz vagyis megföl,.leszűrőm,hagyom kihülni,utá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk