menu

Családireceptkönyv.hu

Kimchi 1.


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kínai kel kb 1,5 kg darabolva
3-4 vajretek, szeletelve
1 cs újhagyma
Répa
Uborka
kilónként 1 ek sóval megszórni.
.....
A pasztához:
1 ek aprított fokhagyma
1 ek aprított gyömbér
2 cs chili pehely darabolva
1/2 vöröshagyma aprítva
1/2-1/2 alma és körte aprítva
szójaszósz

Elkészítés:


1. A zöldségeket megmosom, és tisztítom, darabolom tetszőlegesre
2. A zöldségeket mély keverőtálba teszem és megszórom kilónként 1 csapott evőkanál sóval.
3. Kicsit állni hagyom és időnként óvatosan összeforgatom.
4. Elkészítem a pasztát: A gyömbért, a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymát megpucolom
5. A paszta hozzávalóit (a chilipelyhet és a szójaszószt is) egy késes aprítóba teszem. Ha szükséges, adok hozzá néhány evőkanálnyi vizett.
5. A kész pasztát összekeverem a zöldségekkel vigyázva, hogy közben ne törjem össze a szálakat/darabokat!
6. Szorosan üvegekbe tömöm, ráöntöm a saját levét. Fontos, hogy az üveg teljesen tele legyen!
7. Szorosan rázárom az üvegre a tetejét, mély tálba vagy tálcára teszem, mert ki fog forrni! Első kóstolás 1 hét múlva.
8. 18-22°C-os, közvetlen napfénytől védett helyen hagyom erjedni.
9. Az 5. naptól 5-7 napig sziszegtetem, hogy ropogós maradjon. Ha tovább érik még 2-3 hétig, kellemesebb állagú lesz.
10 Csatos üvegben eltéve hónapokra is el lehet felejteni...

Trükkök, tippek, praktikák:


1 hét múlva már kóstolható.
3-4 hét múlva lesz érett...

Kimchi 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Egészséges életmód, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Vegyes savanyúság 1.- csalamádé
Vegyes savanyúság 1.- csalamádé

Összekeverjük 1 napig állni hagyjuk és üvegekbe tesszük, lazán! (Nyanyus receptje)

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Erdélyi sült paprika- saláta
Erdélyi sült paprika- saláta

Mindenekelőtt a paprikasütésen kell túlesnünk, a többi szeszély és ízlés kérdése. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Alufóliával kibéleljük a sütőtepsit (hogy kevesebbet kelljen moso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenye...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Tzaziki
Tzaziki

Egy tál fölött, sűrű lyukú szűrőben vagy vászonkendőben hagyd a joghurtot lecsöpögni legalább 3 órán át, de még jobb egy egész éjszaka. A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot has...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk