1 fej kínai kel kb 1,5 kg darabolva
3-4 vajretek, szeletelve
1 cs újhagyma
Répa
Uborka
kilónként 1 ek sóval megszórni.
.....
A pasztához:
1 ek aprított fokhagyma
1 ek aprított gyömbér
2 cs chili pehely darabolva
1/2 vöröshagyma aprítva
1/2-1/2 alma és körte aprítva
szójaszósz
1. A zöldségeket megmosom, és tisztítom, darabolom tetszőlegesre
2. A zöldségeket mély keverőtálba teszem és megszórom kilónként 1 csapott evőkanál sóval.
3. Kicsit állni hagyom és időnként óvatosan összeforgatom.
4. Elkészítem a pasztát: A gyömbért, a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymát megpucolom
5. A paszta hozzávalóit (a chilipelyhet és a szójaszószt is) egy késes aprítóba teszem. Ha szükséges, adok hozzá néhány evőkanálnyi vizett.
5. A kész pasztát összekeverem a zöldségekkel vigyázva, hogy közben ne törjem össze a szálakat/darabokat!
6. Szorosan üvegekbe tömöm, ráöntöm a saját levét. Fontos, hogy az üveg teljesen tele legyen!
7. Szorosan rázárom az üvegre a tetejét, mély tálba vagy tálcára teszem, mert ki fog forrni! Első kóstolás 1 hét múlva.
8. 18-22°C-os, közvetlen napfénytől védett helyen hagyom erjedni.
9. Az 5. naptól 5-7 napig sziszegtetem, hogy ropogós maradjon. Ha tovább érik még 2-3 hétig, kellemesebb állagú lesz.
10 Csatos üvegben eltéve hónapokra is el lehet felejteni...
1 hét múlva már kóstolható.
3-4 hét múlva lesz érett...
Összekeverjük 1 napig állni hagyjuk és üvegekbe tesszük, lazán! (Nyanyus receptje)
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindenekelőtt a paprikasütésen kell túlesnünk, a többi szeszély és ízlés kérdése. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Alufóliával kibéleljük a sütőtepsit (hogy kevesebbet kelljen moso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézEgy tál fölött, sűrű lyukú szűrőben vagy vászonkendőben hagyd a joghurtot lecsöpögni legalább 3 órán át, de még jobb egy egész éjszaka. A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot has...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű