menu

Családireceptkönyv.hu

Kimchi 1.


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kínai kel kb 1,5 kg darabolva
3-4 vajretek, szeletelve
1 cs újhagyma
Répa
Uborka
kilónként 1 ek sóval megszórni.
.....
A pasztához:
1 ek aprított fokhagyma
1 ek aprított gyömbér
2 cs chili pehely darabolva
1/2 vöröshagyma aprítva
1/2-1/2 alma és körte aprítva
szójaszósz

Elkészítés:


1. A zöldségeket megmosom, és tisztítom, darabolom tetszőlegesre
2. A zöldségeket mély keverőtálba teszem és megszórom kilónként 1 csapott evőkanál sóval.
3. Kicsit állni hagyom és időnként óvatosan összeforgatom.
4. Elkészítem a pasztát: A gyömbért, a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymát megpucolom
5. A paszta hozzávalóit (a chilipelyhet és a szójaszószt is) egy késes aprítóba teszem. Ha szükséges, adok hozzá néhány evőkanálnyi vizett.
5. A kész pasztát összekeverem a zöldségekkel vigyázva, hogy közben ne törjem össze a szálakat/darabokat!
6. Szorosan üvegekbe tömöm, ráöntöm a saját levét. Fontos, hogy az üveg teljesen tele legyen!
7. Szorosan rázárom az üvegre a tetejét, mély tálba vagy tálcára teszem, mert ki fog forrni! Első kóstolás 1 hét múlva.
8. 18-22°C-os, közvetlen napfénytől védett helyen hagyom erjedni.
9. Az 5. naptól 5-7 napig sziszegtetem, hogy ropogós maradjon. Ha tovább érik még 2-3 hétig, kellemesebb állagú lesz.
10 Csatos üvegben eltéve hónapokra is el lehet felejteni...

Trükkök, tippek, praktikák:


1 hét múlva már kóstolható.
3-4 hét múlva lesz érett...

Kimchi 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Egészséges életmód, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alma télire
Alma télire

Az almákat megpucoljuk.Felszeletelem apróbb közepesen vékony kockákra. Amit vízbe rakunk bele, a vízbe citrom levet öntünk, hogy ne barnuljon meg az alma. Leszűröm lábosba rakom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Így tedd el majd télire! Az eszméletlen finom csalam
Így tedd el majd télire! Az eszméletlen finom csalam

Gizela Soltesova · Kassa en csinalom csak deko-val es hidegen raontom a csalamadera vagy ugorkara,bezarom es elteszem. Tetszik · Válasz · 1 · 2015. július 7. 20:29 Izabela F...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Cékla savanyúság üvegben
Cékla savanyúság üvegben

A megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Uborka
Uborka

24 órát állni hagyni, közbe megkavarni és mehet az üvegbe! :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk