25 dkg spagetti tészta kifőzve
50 dkg csirkemell (két db)
Zöldségek a tésztához:
1 közepes db sárgarépa szélesebb, lapos csíkokra vágva
1 közepes db vöröshagyma durvára vágva
4 db fehér káposztalevél 2-3 cs-es darabokra vágva
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
50 ml szójaszósz
1 közepes db zöldhagyma darabolva
1 ek olívaolaj
A tésztabunda a csirkéhez:
10 ek finomliszt (púpos)
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál só
250 ml víz
3 evőkanál étkezési keményítő
2 ek napraforgó olaj
700 g csirkemell filé
só ízlés szerint
Sütéshez:
3 dl napraforgó olaj
A máz a kisütött csirkére:
10 ek méz
8 ek ketchup
4 ek szezámmag
2 ek chiliszósz
Csirke: A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítünk. Legalább 20 percet pihentetem, tojás és tej szándékosan nincs benne, mert enélkül marad ropogós sülés után a tésztabunda!
Közben a csont nélküli csirkemellet 3-4 cm-es kockákra vágjuk, majd sózzuk, és hagyom állni kicsit, beleforgatom a tésztába és kisütöm.
A zöldséges pirított tészta:
A tésztát 3 darabba töröm, és egy nagy serpenyőben olívaolajon jól megpirítom, kiszedem és a visszamaradt olajon megdinsztelem a répát, hogy kissé roppanós maradjon, kiszedem, beleteszem a káposztát, hagymát, majd pár perccel később a zöldhagymakarikákat is. Só, bors + visszateszem a sárgarépát is a serpenyőbea többi zöldséghez.
Ráteszem a közben kifőzött pirított tésztát, meglocsolom a szójaszósszal és alaposan összeforgatom, lefedem.
Csirke:
Pirosra sütöm a bundázott csirkedarabokat és az összekevert szezámmagos mázba forgatom egyesével.
Tálaláskor a zöldséges tésztára halmozom a csirkét és begyűjtöm a dicséreteket...
V odmerke si odmeriam 125 ml vody a 125 ml mlieka. V mikrovlnke ho zohrejem.Z pol kocky droždia , čo je 21g a 1 čl cukru a vody zmiešanej s mliekom zarobím kvások. Múku preosejem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt pici tejbe meg kell futtatni, majd össze kell gyúrni a tésztához valókat. Ne keményre! Ha kész, 4 felé kell venni, és gombócokat kell csinálni. Közben habosra keverjük...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Csak 3-4 percig főzzük, szóval legyen egy kicsit "ress", nem kell teljesen megfőnie. Miután leszűrtük, kevéske olajjal keverjük át, hogy ne tap...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. Ha kézzel csináljuk, férfi munka lesz. Ez az átlagosnál keményebb tészta. 2. Ha jól összeállt, akkor kb 1 órát hagyjuk pihenni. 3. Lehet hag...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: Közepes