Tészta:
60 dkg liszt
100 ml víz
300 ml tej
2,5 dkg élesztő felfuttatva
1 tk cukor
1 tk só
Töltelék:
20 dkg vegyes húsos keverék: Pl 5-5 dkg húsos szalonna, kolbász, gépsonka
1 lila hagyma, kis fokhagyma
350 gr tejföl
Lekenni:
10 dkg vaj + 5 ek olaj keveréke
Tetejére:
1 felvert tojás
magkeverék - szezámmag, lenmag, napraforgó, tökmag...
A tésztát összedolgozom, dagasztom, 3 részre osztom, gombócokat formázok és kelesztem
Miután megkelt, négyzet formára nyújtom, lekenem a vajjal.
Ráteszem a töltelék felét, ismét egy kinyújtott tésztalap-kenés-töltés és meging egy lap.
Mind a négy oldalát középre hajtom (így pontosan fele akkora négyzet lesz és nagyon réteges.
Kelesztem a duplájára, félidőben torta szerűen vagy négyzetesen bevágom éles késsel.
Lekenem a tojással és megszórom a magokkal.
180 fokon 30 - 35 percig sütöm. Ha nagyon pirulna, alufóliát rakok rá.
Bármilyen töltelékkel finom csak a 20-25 dkg legyen meg... pl pirított gomba+ kolbász, vagy gyroshús... bármi....
Lehet édesen is tölteni pl. túróval, dióval.... gyümölccsel.
Az avokádót meghámozzuk, a magját kiveszem. A konzervet kibontjuk összekeverjük az avokádóval, az apróra vágott hagymával, mad turmixszoljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal és citr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Olajon a kockázott hagymát és a kinyomott fokhagymát megüvegesítjük. Hozzáadjuk a barnacukrot, a mustárt. Amikor a cukor elolvadt (kb. 2-3 perc), beleöntjük a ketchupot...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA kukoricapelyhet hűtőtasakba tesszük, és nyújtófával összetörjük. Elvegyítünk 5 dkg lisztet az őrölt paprikával, egy kevés sóval és borssal. A tojásokat habosra keverjük, majd ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz