330 gr tejföl
25 gr joghurt vagy több...
ízesítők: só +
snidling, petrezselyem, kömény, lestyán, bors, fokhagyma, ...... ízlés szerint
KRÉMSAJT:
Egy edénybe rakok tészta szűrőt, ebbe tiszta konyharuhát.
Rakok bele 330 gr tejfölt, ebbe beleforgatok 25 gr joghurtot (Én saját magam által készítettem használok, de jó a bolti is). Szobahőmérsékleten csöpögtetem 24 órát.
Másnap a kicsöpögött sajtba rakok ízlés szerint sót, szárított fűszereket.
MASCARPONE:
Ugyanaz az eljárás mint a krémsajttal, csak ebbe 1 csomag vaníliás cukor, egy kávéskanál vanília aroma és ízlés szerint cukor megy.
A tésztát összeállítjuk és a szokott módon megsütjük a palacsintákat. A töltelékhez a túrót, sót, cukrot, 2 tojást, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját keverjük össze....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat, és kanállal keverjük alaposan össze. Keverés közben, ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 ek hideg tejet. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához a tojásokat habosra keverem a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tejet, olajat, reszelt citromhéjat és simára keverem. A lisztet, sóval, kakaóporral, süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű