4-5 db nagyobb krumpli
300 ml kefir / aludttej Ez különbözteti meg a tócsnitól. A tócsni ugyaígy készül, de kefír nélkül!, csak tojással.
4-6 púpozott ek finomliszt
1-2 db tojás (Az eredeti prószába nem tettek)
1-3 gerezd fokhagyma
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
A sütéshez:
3 ek napraforgó olaj
A tetejére, amikor kisült:
1 dl tejföl
10 dkg sajt (reszelve ízlés szerint)
A krumplit nyersen lereszelem, gyorsan hozzáadom a többi alapanyagot, elkeverem és teflon serpenyőben egy pici olajon megsütöm mindkét oldalát. a serpenyőbe kb fél merőkanálnyi adagokat teszek egyszerre.
Tálaláskor tejfölt és reszelt sajtot adok hozzá.
Lehet belekeverni, főtt, füstölt sonka maradékot, hagymát...
.
Ha kefír nélkül készítem, csak tojással, akkor tócsni lesz
Lehet sütni goffrisütőben is.
A kókusztejet egy csipet sóval egy lábasban felforraljuk (fedő nélkül). A forró kókusztejbe folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a zabkorpát, majd ízlés szerinti sűrűségűre f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Serpenyőben zsírt hevítünk, beletesszük a felszeletelt szalonnát és megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt és zöldpaprikát. 3. Közben felverjük a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A két tojást felvertem, kb. egy kanál tejet is tettem hozzá. 2. Belekanalaztam annyi lisztet, hogy nagyon sűrű nokedlitészta állagú legyen. 3. Ment bele egy kevés só és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű