menu

Családireceptkönyv.hu

Leves zöldség télire - konzerv


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 kg sárgarépa aprítva
3 kg petrezselyem aprítva
2 nagyobb zeller kockára vágva
2-3 marék só
2 tk Na benzoát,

Elkészítés:


Mindent összekeverek és egy nagy tálba teszem. Letakarom konyharuhával és egy napig néha megkeverem.
Másnap üvegekbe teszem, a levet amit engedett elosztom minden üvegbe, feltöltöm meleg vizzel, lezárom az üvegeket és dunsztolom a gyöngyözéstől számítva 5 percig .
A dunsztoló vzben hagyom kihűlni.
Jól jön, amikor gyorsan kell levest főzni és nem lesz "szívacsos" a répa, mint a fagyasztásnál.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Rozmaringos körte lekvár
Rozmaringos körte lekvár

A körtéket hámozd meg, maghéjukat és a csumát is vágd ki. Kockázd a gyümölcsöt, öntsd főzőedénybe, add hozzá a cukrot, a mézet és a citromhéjat, majd nagyon lassú tűzön hevítsd fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé
Csalamádé

Egy napot áll, többször is megkavarom, majd üvegekbe töltöm, lezárom és a helyére teszem. VÍZ NEM KELL BELE ! Ebből a mennyiségből pontosan 10 db 7dl-es üveggel lesz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomlé - OK
Paradicsomlé - OK

1. A jól megmosott, szárától és hibás, éretlen részeitől megtisztított paradicsomot darabokra tördelve megfőzzük, áttörjük, levét sűrűre beforraljuk és üvegekbe öntjük. 2. Tet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Alma dzsem**
Alma dzsem**

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk