10 kg sárgarépa aprítva
3 kg petrezselyem aprítva
2 nagyobb zeller kockára vágva
2-3 marék só
2 tk Na benzoát,
Mindent összekeverek és egy nagy tálba teszem. Letakarom konyharuhával és egy napig néha megkeverem.
Másnap üvegekbe teszem, a levet amit engedett elosztom minden üvegbe, feltöltöm meleg vizzel, lezárom az üvegeket és dunsztolom a gyöngyözéstől számítva 5 percig .
A dunsztoló vzben hagyom kihűlni.
Jól jön, amikor gyorsan kell levest főzni és nem lesz "szívacsos" a répa, mint a fagyasztásnál.
A körtéket hámozd meg, maghéjukat és a csumát is vágd ki. Kockázd a gyümölcsöt, öntsd főzőedénybe, add hozzá a cukrot, a mézet és a citromhéjat, majd nagyon lassú tűzön hevítsd fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy napot áll, többször is megkavarom, majd üvegekbe töltöm, lezárom és a helyére teszem. VÍZ NEM KELL BELE ! Ebből a mennyiségből pontosan 10 db 7dl-es üveggel lesz
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A jól megmosott, szárától és hibás, éretlen részeitől megtisztított paradicsomot darabokra tördelve megfőzzük, áttörjük, levét sűrűre beforraljuk és üvegekbe öntjük. 2. Tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű