menu

Családireceptkönyv.hu

*Mágnás pite - nagyon finom!


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg finomliszt
16 dkg házi disznózsír
1 tojás + 1 sárgája ( a fehérje majd jó lesz a diós töltelékbe)
10 dkg cukor
1-2 evőkanál tejföl
1/2 csomag sütőpor vagy 1 mk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só.
Töltelék :
8-10 evőkanál lekvár
4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió.

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrom és fél órát pihentetem.
2/3 részét kinyújtom, KÖZEPES MÉRETŰ tepsibe teszem, megkenem házi baracklekvárral. ha van magozott meggy, azzal is ki lehet rakni és arra a habos-diós réteg
Habos-diós réteg:
A 4 tojássárgáját elkeverem a porcukor felével, majd hozzáadom a 20 dkg darált diót és a porcukor másik felével felvert 5 db tojásfehérje habot óvatosan beleforhatom, NEM keverem!
Ezt a tésztára simítom, és a félretett tésztából rácsot sodrok a tetejére.
180 fokon kb 40-45 percig sütöm.

*Mágnás pite - nagyon finom!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar AMERIKAI KRÉMES
AMERIKAI KRÉMES

Elkészítése: A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Diabetikus Kinder tejszelet
Diabetikus Kinder tejszelet

Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kif...

Elkészítési idő: 120perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Réka
Hamis krémtúrós
Hamis krémtúrós

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pud...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dalmát krémes
Dalmát krémes

A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá. A lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk