menu

Családireceptkönyv.hu

Májgaluska


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A májas grízgaluskához:
30 dkg csirkemáj
2 db tojás
4 teáskanál búzadara
1 csokor petrezselyem
1 kis db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fehérbors ízlés szerint (őrölt)
elkészítés

Elkészítés:


A csirkemájat elkaparom vagy ledarálom.
A hagymát, fokhagymát kevés zsiradékon megdinsztelem.
A tojásfehérjét felverem habnak, ettől lesz könnyű a galuska.
Összekeverem a májat, hagymát, tojássárgáját, apróra vágott petrezselyemlevelet, borsot, majd óvatosan beleforgatom a habot. Lassú, átforgató keveréssel hozzáadom a 4 tk grízt (búzadarát).
Legkevesebb fél órát pihentetem, hogy a gríz megszívja magát, és evőkanállal forrásban lévő húslevesbe szaggatom.

Lassú tűzön főzöm, 5 perc múlva a galuskákat megforgatom majd a tűzről levéve 10 percig fedő alatt pihentetem.

Májgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Grízgaluska
Grízgaluska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Grízgaluska,hatalmas
Grízgaluska,hatalmas

Összekeverem a hozzávalókat,és 15 percre hűtőbe rakom. Kiskanállal a levesbe,vagy sós vízbe szaggatom.2-3 percig főzöm,majd lezárom. fedő alatt hagyom megduzzadni,10-15 perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mária
PIHE-PUHA GRÍZGALUSKA
PIHE-PUHA GRÍZGALUSKA

A tojásfehérjét villával kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját, hozzáadom az olajat, a búzadarát, a sütőport, a petrezselyemzöldet, a borsot, összeforgatom és félre tesze...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Daragaluska (olvasható)
Daragaluska (olvasható)

A két tojást kissé felverjük villával és annyi grizt keverünk bele,hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk.Beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet is,majd 5 percre hűtőbe tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk