menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos / diós / kakaós kalács


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt,
4 dkg élesztő pici cukros, langyos tejben felfuttatva
2 db tojás,
20 dkg porcukor,
csipet só,
20 dkg olvasztott margarin vagy vaj,
3 dl langyos tej (de lehet hogy több kell)
Töltelék:
MÁKOS 2 rúdhoz:
50 dkg mák
20 dkg cukor,
2 dl meleg tej,mazsola.
DIÓS 2 rúdhoz:
50 dkg dió,
20 dkg cukor,
2 dl meleg tej,
aszalt áfonya
KAKAÓS 2 rúdhoz:
40 dkg kristáycukor
5-6 ek holland kakaópor

Elkészítés:


Alaposan kidolgozom a tésztát
Tejet annyit adok hozzá, amennyit felvesz. Lágy tésztát kell kapni.
4 részre osztom, kelesztem a duplájára, kinyújtom, töltöm.
A tölteléket kikeverem, megtöltöm a kb fél cm vastagra nyújtott tésztát, nem túl szorosan feltekerem.
Ismét kelesztem a duplájára, és a tetejét cukros tejjel kenegetem.

180 fokon sütöm kb 45-50 percig. Ha nagyon pirulna, letakarom alufóliával
Sütés után is cukros tejjel kenem.
Letakarva kihűtöm

Mákos / diós / kakaós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Stollen Drezdai kalács
Stollen Drezdai kalács

A langyos tejbe kavarunk egy kevés cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Addig a lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedés csinálunk és hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Citromos kuglóf
Citromos kuglóf

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2. Mércés poharat használunk a hozzávalók méréséhez. Egy keverőtálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a két tojást, a 2 evőkanál citromlevet, a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csöröge fánk
Csöröge fánk

A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. 2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. 3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). K...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Bejgli
Bejgli

A tésztát jól összedolgozni, először csak a liszt felével, és utána fokozatosan hozzá adni a többit. Fél óra pihentetés a hűtőben. Nem kell liszten nyújtani, mert nem ragad le....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk