menu

Családireceptkönyv.hu

Matbucha (matbuha) szósz


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Marokkói lecsószerű kence
10 nagy paradicsom lehéjazva, darabolva. A konzervben kapható is finom. 3 doboz kell kozzá
8-10 fokhagyma gerezd aprítva
1/2 pohár olivaolaj / esetleg étolaj
1,4 tk bors
1/2 tk cukor
kicsi só
1/2 tk füstölt pirospaprika
pici római kömény
6 piros kaliforniai paprika
+ csípős is mehet bele


Elkészítés:


A paprikákat szélesebb szeletekre vágom és kicsi olajon megsütöm a héjas oldalát, teflonban.
Amikor látom, hogy megsült, leszedem a héjáról a paprikák húsát.
Olajon megfuttatom a fokhagymát
Ráteszem a héj nélküli paradicsomokat, borsot, cukrot
Kb 40 percig lassan főzöm, amíg a paradicsomok szétesnek
Beleteszem a megsütött, héj nélküli paprikákat és a pirospaprikát, sót
Tovább főzöm még 40 percig.
Sűrű, kenhető finom krémet kapunk.
Kenyérre kitűnő...


Matbucha (matbuha) szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egészséges életmód, Hidegtálak, Kerti parti, Szendvicskrémek, Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Kínai öntet
Kínai öntet

Keverjük össze az összes hozzávalót! Ez az öntet nagyon jól illik a csirkemellel és sonkával felturbózott salátákhoz.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldborsópesto
Zöldborsópesto

Egy lábosban kezdj vizet forralni, majd amikor lobog, dobd bele a zöldborsót, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd egy késes aprítógépbe, tedd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fermentált chili szósz
Fermentált chili szósz

A paprikát mossuk meg, és daraboljuk fel kb. 2-3 cm-es darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg. A vízben oldjuk fel a sót. A feldarabolt paprikát tegyük egy üvegbe, dugjuk mellé a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Totu (tojás túró, totu tejföl) készítése
Totu (tojás túró, totu tejföl) készítése

Felforralunk kb. 1 liter vizet. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citromlevet, olajat, sót, majd villával kissé felverjük és beleöntjük a forró vízbe. Ha már túrószerű az állaga, akko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk