Marokkói lecsószerű kence
10 nagy paradicsom lehéjazva, darabolva. A konzervben kapható is finom. 3 doboz kell kozzá
8-10 fokhagyma gerezd aprítva
1/2 pohár olivaolaj / esetleg étolaj
1,4 tk bors
1/2 tk cukor
kicsi só
1/2 tk füstölt pirospaprika
pici római kömény
6 piros kaliforniai paprika
+ csípős is mehet bele
A paprikákat szélesebb szeletekre vágom és kicsi olajon megsütöm a héjas oldalát, teflonban.
Amikor látom, hogy megsült, leszedem a héjáról a paprikák húsát.
Olajon megfuttatom a fokhagymát
Ráteszem a héj nélküli paradicsomokat, borsot, cukrot
Kb 40 percig lassan főzöm, amíg a paradicsomok szétesnek
Beleteszem a megsütött, héj nélküli paprikákat és a pirospaprikát, sót
Tovább főzöm még 40 percig.
Sűrű, kenhető finom krémet kapunk.
Kenyérre kitűnő...
A paradicsomokat passzírozón átnyomuk, így megszabadulnk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és a kolbászt ledaráljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a mustárt és pirospaprikát. Ha sűrű adhatunk hozzá tejszínt. A túrót simára keverjük a tejszínnel és a masszáho...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Kevés olajon megdinszteljük (puhára pároljuk) a hagymát, sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét. Ha szükséges,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű