menu

Családireceptkönyv.hu

Matbucha (matbuha) szósz


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Marokkói lecsószerű kence
10 nagy paradicsom lehéjazva, darabolva. A konzervben kapható is finom. 3 doboz kell kozzá
8-10 fokhagyma gerezd aprítva
1/2 pohár olivaolaj / esetleg étolaj
1,4 tk bors
1/2 tk cukor
kicsi só
1/2 tk füstölt pirospaprika
pici római kömény
6 piros kaliforniai paprika
+ csípős is mehet bele


Elkészítés:


A paprikákat szélesebb szeletekre vágom és kicsi olajon megsütöm a héjas oldalát, teflonban.
Amikor látom, hogy megsült, leszedem a héjáról a paprikák húsát.
Olajon megfuttatom a fokhagymát
Ráteszem a héj nélküli paradicsomokat, borsot, cukrot
Kb 40 percig lassan főzöm, amíg a paradicsomok szétesnek
Beleteszem a megsütött, héj nélküli paprikákat és a pirospaprikát, sót
Tovább főzöm még 40 percig.
Sűrű, kenhető finom krémet kapunk.
Kenyérre kitűnő...


Matbucha (matbuha) szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egészséges életmód, Hidegtálak, Kerti parti, Szendvicskrémek, Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Almaszósz
Almaszósz

Almaszósz hozzávalók: 4 db alma 4 evőkanál víz 2 teáskanál cukor

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Meggyszósz
Meggyszósz

A meggyet kevés vízzel feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget és körülbelül 15-20 perc alatt puhára főzzük. A rumpuncs pudingport elkeverjük a tejjel és hozzácsur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Barnamártás
Barnamártás

A margarint felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát megpirítjuk rajta, majd rászórjuk a lisztet, és barnára pirítjuk. Felöntjük az alaplé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbéres chiliszósz (csirkéhez,halhoz)
Gyömbéres chiliszósz (csirkéhez,halhoz)

Az összes darabos hozzávalót megmossuk, és konyhai darálógépbe tesszük. A chilipaprika előkészítéshez használjunk gumikesztyűt! A ledarált zöldségeket lábosba tesszük és felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk