menu

Családireceptkönyv.hu

Mazsolás puffancskalács


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


600 g finom liszt átszitálva
1 db citrom reszelt héja
25 g élesztő (friss) vagy csomag porélesztő
1 db tojássárgája,plusz egy egész tojás a tetejére
1 csomag vaníliás cukor
90 g porcukor
60 g vaj (olvasztott)
3 dl 2,8%-os tej
80 g mazsola
1 csipet só

Elkészítés:


Az alapanyagokat jól bedagasztom ,mazsolát a végén adom hozzá!
Egy óra kelesztés, utána könnyedén átgyúrom a tésztát, pár perc pihentetés után elosztom 18 darabra (kb 6-7 dkg egy darab) gömbölyítem, majd pihi 15 perc!
Vajjal kikent formába (vaslábasba) rakom, kelesztés kb 45 perc! Ráteszem a tetejét így kezdem sütni!
Tojással megkenem, majd mehet a 190 fokos sütőbe alsó-felső sütéssel 15 perc, majd 180 fokra visszaveszem a hőt és kb 20 percig még sütöm.....az utolsó 10 percre leveszem a tetejét és így sütöm készre!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok, Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
66. Muffin /Cruffin
66. Muffin /Cruffin

Víz,cukor, élesztő fut. Liszt,cukor,só dagaszt végén olvasztott. vaj. Tál csepp olaj,tészta folpack letakarni. 45 - 60 perc kel. 6 felé oszt, gömbölyít folpack. 15 perc pihi....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Fluffige Marmeladenröllchen/
Fluffige Marmeladenröllchen/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss, ropogós bögrés kenyér házilag  por élesztős
Friss, ropogós bögrés kenyér házilag por élesztős

Így készítsd: Érdemes este összeállítani a tésztát, mert 12 órán keresztül pihentetni kell. A lisztet, a porélesztőt és a sót összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a vizet. Ha ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Húsvéti sonkás-tormás koszorú
Húsvéti sonkás-tormás koszorú

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a felfuttatott élesztőt. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk