menu

Családireceptkönyv.hu

Mediterrán paradicsomszósz zöldfűszerekkel


Írta:

Elk. idő: 2 óra +3 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 kg /tisztítva 5 kg/ húsos paradicsom lehéjazva felezve,szár felöli zöld rész eltávolítva, apróra vágva (ha nagyon leveses a paradicsom, nehezebben sűrűsüdik be
2 dl olivaolaj a hagyma alá az elején + 2,5 dl olivaolaj az üvegekbe a végén
5 nagy fej vöröshagyma aprítva, az olajon megdinsztelve
legalább 20-22 dundi gerezd fokhagyma reszelve,
6 tk.őrőlt oregano,
3 tk őrölt kakukkfű,
3 tk őrölt bors
5 tk.só,
2 tk chili,
1 ek cukor,
4-5 nagy ág friss rozmaring levele megmosva,
A végén beletenni, 1-2 percig forralni:
két maréknyi friss bazsalikomlevél mosva ,összetépkedve,
3 ek kapribogyó leve nélkül.

Elkészítés:


1. Megdinsztelem az olajon a vöröshagymát, a végén hozzáadom a reszelt fokhagymát. Nem pirítom!
2. Hozzáadom a héj nélküli, darabolt paradicsomot + só,cukor, fűszerek a bazsalikom és a kapribogyó nélkül
3. Forralás után takarékon kb 3 órát főzöm, néha megkeverve. Összeesik a 2/3-ára, jó sűrűnek kell lennie.
4. Ekkor hozzáadom a kis darabokra tépkedett (nem vágom) bazsalikomot és a leszűrt kapribogyót. 1-2 percig forralom.
5. Azonnal kis üvegekbe töltöm, de a tetején hagyok 1,5-2 cm-t az olivaolajnak!
6. Minden üveg tetejére 1-1 ujjnyi extra szűz OLIVAOLAJAT öntök.
Tartósítószer nem kell bele, az olaj légmentesen lezárja.
7. Szorosan rácsavarom az üvegek tetejét és SZÁRAZ DUNSZTBAN hagyom kihűlésig.

Felhasználom: kifőtt tésztára, babsalátához, milánóihoz, bolognaihoz, chili con carne-hoz (csilis bab), sült húsok mellé, húsos ételekhez....

Mediterrán paradicsomszósz zöldfűszerekkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Samosa
Samosa

A tészta 1. A lisztet, sót, az ajowanmagot összekeverjük egy tálban. Hozzáadunk 5 evőkanál tisztított vajat, és az egészet összemorzsoljuk az ujjainkkal. Ezután apránként hozzáönt...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Édes savanyú csirke 2(Sóbors)
Édes savanyú csirke 2(Sóbors)

Előbb a szószt készítjük el. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, a répát gyufaszálakra vágjuk. Kevés olajon párolni kezdjük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét....

Elkészítési idő: 10+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Cinnamon roll cakes
Cinnamon roll cakes

A tésztához mindent összekeverünk, kivéve az olvasztott vajat. Ha ez megtörtént, akkor lassan az olvasztott vajat is belekeverjük. Kivajazott tepsibe öntjük. A töltelékhez jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Gyümölcsös cobbler
Gyümölcsös cobbler

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojást pedig a tejszínnel. Végül az egészet összegyúrjuk (fakanállal is össze lehet keverni). Ne ijedjünk meg, nagyon lágy tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk