– 3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)
– 1 + 1/4 bögre kristálycukor (20 dkg)
– 1/2 bögre étolaj (1,25 dl)
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– 1 + 1/3 bögre tej (3,5 dl)
A tetejére, miután megsült:
– kb. 5 dkg vaj felolvasztva
+ vaníliás cukor, dióval, fahéjjal, vagy kakaóval elkevert cukor ízlés szerint
1. A cukrot a tojásokkal habosra keverem robotgéppel, majd hozzáadom az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet.
2. Muffin kapszlikkal bélelt muffin formákba kanalazom a tésztát úgy, hogy körülbelül a kapszlik a kétharmadukig legyenek töltve.
3. 190 fokon halvány aranyszínűre sütöm, majd megkenem olvasztott vajjal és megszórom az ízlés szerinti cukros keverékekkel.
Mindent alaposan összekeverünk és 12 darab kipapirozott muffinformába elosztjuk,majd 180 fokon megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket átszitáljuk majd sütőporrral és a vanillin cukorral összekeverjük. A tojásokat az édesítővel fehéredésig keverjük hozzáadjuk a joghurt majd az olajat. Ezután összevegy...
Elkészítési idő: 20 perc + sütés Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük (légkeverés, 180 fok). Vízgőz felett a csokit megolvasszuk a kókuszzsírral, ha megolvadt levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A gesztenyét aprítógépben az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megolvasztott vajba belekeverjük először a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojás következik. Ezután jöhet a liszt, a sütőpor és végül annyi tej, hogy formálható masszát kapj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű