menu

Családireceptkönyv.hu

*Nagyon omlós meggyes pite


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztája, egy 30X20 cm-es tepsihez:
300 g liszt, 80 g porcukor, 125 g vaj, 10 g sütőpor (fél zacskó), 1 egész tojás, 1 tk vanília kivonat, csipet só, kb. 2-3 evőkanál tejföl.

Töltelék:
kb. 700 g magozott meggy, 3 ek kristálycukor, fél tk fahéj, 1 púpozott ek vaníliás pudingpor, édes morzsa (keszből) vagy dió a szóráshoz.
Egy tojás a kenéshez.

Elkészítés:


A lisztet, cukrot, sütőport és az apróra kockázott hideg vajat, sót késes aprítóban homok szerűre aprítottam. Ennek hiányában kézzel összemorzsolni.
A tojást, a vanília kionatot és annyi tejfölt adtam hozzá, hogy könnyen gyúrható, nem ragadós tészta legyen belőle.
Hűtőbe tettem kb. egy fél órára.
A töltelékhez kimagoztam a meggyet, majd egy nagyobb tálban összekevertem a cukorral, pudingporral és a fahéjjal.
A tésztát két felé vágtam (az alja rész egy picit nagyobb), kinyújtottam és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe emeltem.
Villával megszúrkáltam, megszórtam édes morzsával vagy dióval, ki mit szeret.
Ráterítettem a meggyes keveréket. A másik darab tésztát kinyújtottam és beborítottam vele a meggyeket.
Ezt is megszúrkáltam egy villával és megkentem egy felvert tojással.
180 fokon (légkeverésessel) sütöttem kb. 45 percig aranyszínűre. (a sütés ideje változhat!).
Miután kihűlt, szeleteltem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Judit Fejes-Kleine receptje

*Nagyon omlós meggyes pite

Kinek a kedvence ez a recept?


Mack Bianka
Mack Adam
Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Koldus torta hatlapos
Koldus torta hatlapos

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt. A krémhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Olajos piskóta
Olajos piskóta

Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raffaello ostya
Raffaello ostya

Egy tálban kicsit összekeverjük a tejport, a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Rárakjuk a margarint (még nem keverjük bele). A kristálycukrot és a vizet sziruppá főzzük. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés fatörzs
Csokoládés fatörzs

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgához hozzászitáljuk a süt...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk