22 cm-es tortaformához:
3 tojás
22 dkg cukor
1 dl étolaj
1,5 dl tej
1 cs sütőpor (7 gramm)
25 dkg liszt
A tojások sárgáját a cukor 2/3 részével habosra keverem
A tojások fehérjét a cukor 1/3 részével habbá verem
A cukros tojássárgájához keverem az összes hozzávalót,
végül a tojások habját is beleforgatom
150 fokon 40 percig sütöm Tűpróba!
A cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval és a kristálycukorral. Egy tálba üssük bele az egész tojásokat, majd adjuk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd ha kihűlt, akkor kihabosítjuk a vajjal. A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A lap elkészítése: A tojásfehérjéket egy mély tálban elkezdjük robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztához Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes