pikk-pakk összedobható, kisülés után pár perc és már fogyasztható is.
25 dkg finomliszt
2 tk sütőpor
1 csipet só
15 dkg cukor
10 dkg puha vaj
2 db egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 tk vanília aroma
75 ml tej
4 közepes alma
(1 alma a tésztába, 3 alma a tészta tetejére)
1 ek barnacukor
1/2tk fahéj
A liszthez keverem a sütőport, a sót, a cukrot. Hozzáadom a puha vajat, a citromhéjat,
a vanília aromát, a tojásokat és kis részletekben a tejet.
Simára keverem, majd hozzáadok egy megtisztított felkockázott almát.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját vagy kis tepsi alját sütőpapírral kibélelem és a tésztát beleöntöm.
A többi almát vékony szeletekre felvágom és a tészta tetején a tésztába állítgatva egymás mellé rakosgatom
Végül a barnacukor és a fahéj keverékével meghintem az almákat.
180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel, kb 40 perc alatt aranybarnára sütöm.
A tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, amikor feloldódott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. Nem kell fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolt rendben kavarom a tésztát és vajazott-lisztezett tepsiben megsütöm . A krémhez habosra kavarom a hozzávalókat. Miután kihűlt a tészta (a tepsiben), rákenem a krémet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű