41dkg liszt
3dkg élesztő
1mk só
3dkg cukor
1ek olaj
2,5-3 dl tej
8-10 dkg fagyos vaj reszelni a hajtogatáshoz
Az élesztőt pici tejbe felfutom, a hozzávalókbol lágy tésztát dagasztok, duplájára kelesztem, kinyújtom, fagyos vajat reszelek rá.
Feltekerem, 15 percenként még kétszer megismétle a nyújtást, vajazást, feltekerést.
A végén kb 1 cm vastagra nyújom, kb 1,5x4cm es csíkokat vágok belőle.
20 percig kelesztjem, utána két ujjal kicsit kihúzom.
Tepsire teszem, megkelesztem.
Vízzel lespriccelem.
180 fokon 13 percig sütöm.
Egy teflonos serpenyőben megolvasztjuk a vajat. A sóval, oregánóval ízesített felvert tojást a serpenyőbe öntjük, nem kevergetjük. Közepes hőfokon, fedő alatt addig sütjük, míg...
Elkészítési idő: 13 perc Nehézség: KözepesA tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és villával áttörjük egy tálba. Ha hagymásan készítjük, beleszeleteljük az újhagyma zöldjét. Hozzáadjuk a joghurtot és a mustárt, sózzuk, bors...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sajtkrémet a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a majonézt, a mustárt és a tormát is. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal a masszát, majd kanalazd a gépsonkaszeletek köze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Öblítsd le a salátaleveleket folyó víz alatt, és hagyd őket megszáradni. 2.Tisztítsd meg az avokádót és villával pépesítsd. 3.Keverd össze az avokádópépet egy csipet őrölt feke...
Elkészítési idő: 5perc Nehézség: Könnyű