menu

Családireceptkönyv.hu

Pacsni (vajas reggeli péksüti)


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


41dkg liszt
3dkg élesztő
1mk só
3dkg cukor
1ek olaj
2,5-3 dl tej
8-10 dkg fagyos vaj reszelni a hajtogatáshoz

Elkészítés:


Az élesztőt pici tejbe felfutom, a hozzávalókbol lágy tésztát dagasztok, duplájára kelesztem, kinyújtom, fagyos vajat reszelek rá.
Feltekerem, 15 percenként még kétszer megismétle a nyújtást, vajazást, feltekerést.
A végén kb 1 cm vastagra nyújom, kb 1,5x4cm es csíkokat vágok belőle.
20 percig kelesztjem, utána két ujjal kicsit kihúzom.
Tepsire teszem, megkelesztem.
Vízzel lespriccelem.
180 fokon 13 percig sütöm.

Pacsni (vajas reggeli péksüti)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Péksütik, Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ham and eggs
Ham and eggs

1. Teflon serpenyőt kiolajozunk, beletesszük a sonkaszeletet, kicsit sütjük, majd ráöntjük a tojást és megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sonkás-tojásos muffin
Sonkás-tojásos muffin

Egy muffinsütő mélyedéseit kiolajozzuk (bevonatos, kerámia vagy szilikonformáét természetesen nem szükséges), és kibéleljük 4-4 leheletvékony - lehetőleg kör alakú - szelet son...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
“Lecsó” Széll Tamástól(Onyx)
“Lecsó” Széll Tamástól(Onyx)

A paradicsom tepsiben szikkad 50ºC fok körüli hőfokon (ilyenkor koncentrálódik, ugyanakkor megőrzi friss gyümölcsösségét, nem lesz savas, nem lesz főtt íze). Külön készül másik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
"Illatos"-zöldfűszeres juhtúrókrém
"Illatos"-zöldfűszeres juhtúrókrém

A petrezselymet és a snidlinget finomra aprítjuk. A juhtúrót villával kicsit összenyomjuk, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a finomra vágott zöld...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk