menu

Családireceptkönyv.hu

Panna cotta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl tejszín, minimum 30 százalékos valódi tejszín (nem a főzős verzió, mert olyan amúgy sem létezik.)
2 dl tej
ízlés szerinti édesítés
6 gr zselatin
vanília rúd- nálunk tonkabab.

Tetejére:
Bármilyen gyümölcs

Elkészítés:


A hozzávalókat összeforralom, belekeverem a feloldott zselatint. Adagolom üveg poharakba vagy tálkákba és hűtőben lehűtöm.
Az aktuálisan termő gyümölcsből zselatinnal öntetet készítek és a “rezgősre” hűlt pannára öntöm.
Ismét a hűtőbe teszem amíg megdermed.

Panna cotta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Stollen
Stollen

Amíg az élesztő felfutott, összekevertem a száraz hozzávalókat: lisztek, édesító, só, búzasikér, fűszerek. A felfutott élesztőben elkevertem a tojást, a vanília aromát, rumaromát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófia
Mézes puszedli - azonnal süthető, azonnal puha
Mézes puszedli - azonnal süthető, azonnal puha

A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglá...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Begezi
Almás-Fűszeres Pekándióval szórt Muffin
Almás-Fűszeres Pekándióval szórt Muffin

A tojásokat kikeverem a cukorral,utána az olajjal. Belekeverem az almákat, kevés fahéjat is lehet még beletenni. A lisztet átszitálom, összekeverem a sütőporral, csipet óval és a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hamis lágytojás, avagy tápiókapuding barackkrémmel
Hamis lágytojás, avagy tápiókapuding barackkrémmel

A kókusztejet forraljuk fel egy edényben, a tápiókát szitáljuk bele, és habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk 6-8 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk