menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomlé NYERSEN eltéve


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg paradicsom
6 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál só
2 tk nátrium benzoát
1 tk borkénpor

Elkészítés:


A paradicsomot apróra vágom
Mindent hozzáadok és letakarva egy tiszta konyharuhával 2 napig kevergetem.Sok levet enged.
Paradicsom paszírozón átpaszírozom.
Üvegekbe töltöm és pici nátrium benzoátot még teszek a tetejére.
Légmentesen lezárom
Én műanyag jól kimosott tejes vagy vizes flakonba is szoktam eltenni ha kevés az üvegem. Nagyon finom ivólének vagy főzéshez is.

Paradicsomlé NYERSEN eltéve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BODZAMÉZ
BODZAMÉZ

A bodzavirágok szárát levágjuk, és a vízzel feltesszük főzni, forrástól számítva 30 percig főzzük, majd leszűrjük, ekkorra kb. 1/2 liter lesz. Hozzáadjuk a cukrot a citrom levét, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Domonkos
Pesto alla genovese
Pesto alla genovese

Az olajos magot száraz serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni. A bazsalikom leveleit letépkedjük. Egy aprítógépbe dobjuk a fokhagymát, az olajos magot és a parmezánt, sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karfiol télire - OK
Karfiol télire - OK

1. A szép, fehér, tömött karfiolt rózsáira szedjük, többször váltott vízben megmossuk, majd sós vízben kb. 10 percig forraljuk. 2. A karfiolrózsákat üvegekbe rakjuk, a főzővízb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Ribizli lekvár
Ribizli lekvár

A lecsutkázott és megmosott ribizlit leturmixolom, átszűröm. A keletkezett levet lábosba teszem, beleöntöm a bort. Közepes lángon főzöm, óvatosan kevergetem. Beleteszem a cukrot...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk